Főoldal > DIÉTA > 8 fogyókúrás tévhit – ne higgy nekik!

8 fogyókúrás tévhit – ne higgy nekik!

egészségétrendfogyókúratévhit
0

Írta:

1. A szénhidrátok hizlalnak Ez csak részben igaz. Ha a szénhidráthoz sütik, kekszek és egyéb finomított pékáruk formájában jutsz hozzá, azzal tényleg nem teszel jót az alakodnak. De léteznek „jó” szénhidrátok is, melyekre szüksége van a szervezetednek. Ezek a gyümölcsökben, zöldségekben, teljes kiőrlésű magvakban találhatóak. Tehát az egészséged érdekében semmiképp ne száműzd a szénhidrátot az […]

1. A szénhidrátok hizlalnak

Ez csak részben igaz. Ha a szénhidráthoz sütik, kekszek és egyéb finomított pékáruk formájában jutsz hozzá, azzal tényleg nem teszel jót az alakodnak. De léteznek „jó” szénhidrátok is, melyekre szüksége van a szervezetednek. Ezek a gyümölcsökben, zöldségekben, teljes kiőrlésű magvakban találhatóak. Tehát az egészséged érdekében semmiképp ne száműzd a szénhidrátot az étrendedből.

2. Ha kihagysz egy étkezést, könnyebben fogysz

Ha kevesebbet eszünk, fogyunk. Ez így is van, de ezt ne étkezés-kihagyással akard elérni. Ugyanis ha kihagyod a reggelit vagy az ebédet, leesik a vércukrod, és estére farkaséhes leszel, melynek következménye, hogy többet fogsz enni, mintha minden étkezést rendesen megtartottál volna. Inkább egyél többször kisebb adagokat.

3. A saláták egészségesek

Még mindig tartja magát az az elképzelés, hogy a saláták és müzlik egytől egyig egészségesek. Pedig ezek sokszor közel sem felelnek meg a valóságnak. Ha a salátád tocsog a dresszingben, vagy a müzlid agyoncukrozott, máris nem minősül egészségesebbnek, mintha csokit nassolnál. A saláta ízesesítéséhez használj inkább balzsamecetet, müzlinél pedig a cukormentes változatot.

4. A zsírok egészségtelenek

A zsíroktól még mindig irtózunk, pedig a diófélékben, olívaolajban, avokádóban található telítetlen zsírok bizonyítottan csökkentik a rendellenességek kialakulását a szívben. Fogyaszd hát őket mértékkel, annál is inkább, mivel akárcsak szénhidrátra, zsírra is szüksége van a szervezetednek.

tevhitekuj2.jpg ()

5. A méregtelenítő kúrák fogyasztanak

A méregtelenítő kúrák nem éppen a legmegfelelőbb fogyókúrás módszerek. Bár lehet, hogy ha egy hétig grapefruitlén élsz, a mérleg kevesebbet fog mutatni, de amint visszaállsz a rendes étkezésre, ugyanúgy visszajön az elvesztett súly, mert nagyrészt víz az, amit a kúra során leadtál.

6. Az élelmiszer- helyettesítők eltelítenek

Bár azt gondolnánk, hogy egy turmixszal kicselezhetjük a szervezetünket, valójában az agyunk a folyékony táplálék kalóriaértékét nem fogja teljes értékűnek kódolni. Ha nagyon rohansz, persze jó megoldás lehet bedobni egy shaket, de hosszú távon nem egészséges, ha az ebédedet vagy a vacsorádat ezzel helyettesíted.

7. A light ételek kalóriaszegényebbek

Nem minden kalóriaszegény, ami light. Bár jól hangzik, de sokszor kábé ugyanannyi kalóriát tartalmaznak ezek az élelmiszerek, mint a normál változat. Másrészt, ha már azt látjuk light, akkor hajlamosabbak vagyunk belőle többet fogyasztani. Ha nem pörkölttel és somlói galuskával szeretnéd csillapítani korgó gyomrod éhségét, akkor elő a zöldségekkel, gyümölcsökkel. Sokkal jobban eltelítenek, mint a light termékek, és jóval kevesebb kalóriát is tartalmaznak.

8. Lehetséges fogyás mozgás és egészséges táplálkozás nélkül

Bármilyen csodaszert is ajánlanak, legyen az tabletta vagy akármilyen lézeres eljárás, ne dőlj be neki. Tartós eredményt csak életmódváltással tudsz elérni, melybe beletartozik, hogy változtatsz az étrendeden, és beiktatod a mozgást az életedbe.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X