Főoldal > DIÉTA > 7 természetes és egészséges energiaital

7 természetes és egészséges energiaital

citromos vízenergiaenergiaitalfolyadékitalkoffeinkókuszvíztea
0

Írta:

Naponta több bögre kávét vagy energiaitalt gurítasz le, hogy friss maradj? Az ilyen italok nem túl egészségesek, de vannak igazán egészséges, természetes módon serkentő italok is. Most megmutatunk hetet, melyek akár a koffeines italokat is helyettesíthetik.

1. Citromos víz

Nem is lehetne egyszerűbb és gyorsabb megoldással indítani a listát. A két összetevő nagyon könnyen beszerezhető és nagyjából 2 perc alatt elkészíthető az ital belőle. Habár nem tűnik egy nagy durranásnak, a citrom elektrolitokkal teszi tele a vizet, így az egy plusz energiaforrássá válik. C-vitamin tartalma kiegyensúlyozza a pH-értéket, kevésbé leszel fáradt a nap folyamán.

2. Acai bogyó leve

Maga a bogyó vagy a belőle nyert lé is kiváló energiaforrás, amit bárhova magaddal vihetsz. Az Amazonas esőerdőiből származó bogyót az egyik legegészségesebb növényként tartják számon. Antioxidánsokban gazdag, erősíti az immunrendszert és gyorsítja az anyagcserét. A bogyó leve fehérjében, káliumban és B-vitaminban bővelkedik.

3. Matcha zöld tea

Tudtad, hogy kávéban és a matcha teában nem ugyanolyan koffein van? A kávéban lévővel ellentétben a matcha tea koffeinje nem savasít, sőt, lúgosító hatása van. A benne lévő L-theanin vegyület nyugtató hatása miatt a koffeintől nem leszel feszült, ideges. Az inzulint és vércukrot sem babrálja a matcha tea, így nem leszel hirtelen kimerült fogyasztása után pár órával.

4. Kvasz

Az íze a söréhez hasonlít, de egészséges és természetes ital. De mit is rejt az üveg? Árpa, rozs és búza, mind természetes módon erjesztve, probiotikumokkal felturbózva. Ez az egyedülálló kombináció aktiválja az immunrendszert, megakadályozza a rák kialakulását. 1%-os alkoholtartalma van ugyan  a kvasznak, de nem tekinthető alkoholos italnak, B-vitaminban gazdag, meggyorsítja a bevitt tápanyagok energiává alakítását.

kokuszviz2.jpg ()

5. Kókuszvíz

Mi haszna a trópusi gyümölcsöknek az ízükön kívül? A kókusznak például energizáló hatása van. Bizonyára nehéz elhinni, de egy pohár kókuszvíz kenterbe ver bármilyen sport- és energiaitalt. Red Bull és Gatorade helyett próbáld ki a kókuszvizet, ami a kókuszdió belsejében lévő folyadék, nem keverendő össze a kókusztejjel és kókuszzsírral.

6. Céklalé

A cékla gyökerét fogyasztjuk, ami tele van értékes tápanyagokkal, például nitráttal, mely értágító hatásának köszönhetően serkenti a vérkeringést, így több vér jut oda, ahova kell. Vastartalma a nőknek nagyon fontos, mert a vashiány krónikus fáradtságot, kimerültséget okozhat.

7. Kombucha tea

A természetes energiaitalok 7-es fogata nem is lehetne teljes a kombucha nélkül. A kombucha egy teagomba, a belőle készített erjesztett tea pedig probiotikumban gazdag. Antioxidánsban gazdag, méregtelenít, természetes gyógyszer. A test energiafelhasználást gyorsítja, sokkal energikusabbnak fogod magad érezni tőle.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X