Főoldal > DIÉTA > 10 tipp, hogy karcsú maradj

10 tipp, hogy karcsú maradj

egészségétkezésétrendkarcsúságtipp
0

Írta:

Ha sikerült elérned a vágyott alakot, tartsd is meg – ezekkel a trükkökkel biztosan menni fog!

Reggelizz!

A reggeli elengedhetetlen momentuma a napnak. Ha gondosan megreggelizel, biztosítod, hogy aznapra az anyagcseréd felpörögjön, melynek következtében a zsírégetés is sokkal könnyebben fog menni. Ráadásul a délelőtti farkaséhség, illetve az ebédidőben esedékes nagy zabálás is el fog kerülni.

Kerüld a feldolgozott élelmiszereket!

Minden étkezésnél, ha csak teheted, ügyelj arra, hogy ételeid friss, természetes alapanyagokból készüljenek, így ezek sokkal táplálóbbak lesznek. Zsír-, só- és cukortartalmuk jóval alacsonyabb, nem beszélve arról, hogy ízletesebbek is.

Egyél 3 óránként!

Ha betartod, hogy minden harmadik-negyedik órában fogyasztasz valamit, ezzal megelőzheted, hogy a vércukorszinted padlót fogjon, illetve a túlevést is garantáltan elkerülöd ezzel a taktikával.

karcsucikk1.jpg ()

Egyél színesen!

A zöldségek és gyümölcsök között szinte az összes színvariácót megtalálod a fehértől a liláig. Próbálj meg minél többet kipróbálni, hiszen ahány szín, annyi jó tulajdonság. Nem beszélve arról, hogy az étrended sem lesz soha unalmas.

Legyen kéznél nasi!

Persze itt nem egy csomag kekszre vagy egy tábla csokira gondolunk, de ha két étkezés között rád törne az éhség, legyen kéznél egy alma, egy körte vagy egy joghurt, amit gyorsan el tudsz fogyasztani. Így az ebédnél már sokkal kevésbé fog gyötörni a vágy, hogy nekiess a somlói galuskának.

Ügyelj a méretekre!

Nem árt tisztában lenni az adagokkal. Egy adag csirkemell kb. egy tenyérnyit jelent, egy adag sajt egy közepes szeletet. Sokan hajlamosak túlméretezni az adagokat, így az előírtnak a többszörösét fogyasztják el.

Elő az olajokkal!

Persze az sem mindegy, hogy ételeidet mivel készíted el. Az olajok közül is válaszd az egészségesebb fajtát, például az olíva- vagy a repceolajat.

Egyél halat!

Hetente egyszer-kétszer mindenképpen érdemes beiktatnod az étrendedbe egy kis halat. Az omega3-zsírsavban és D-vitaminban gazdag halfélék egészségessé varázsolják a bőrt, a hajat és a körmöket.

karcsucikk2.jpg ()

Fogyassz gabonát!

Naponta háromszor javasolt teljeskiőrlésű gabonából készült élelmiszereket fogyasztanod. Tele vannak vitaminokkal, ásvány anyagokkal és rostokkal, így az emésztéssel is csodát művelnek.

Igyál!

Tudtad, hogy az éhséget gyakran összekeverjük a szomjúsággal? Mielőtt a hűtő felé vennéd az irányt, dönts le egy nagy pohár vizet. Ha szomjúság állt a háttérben, nem is fogod utána kívánni a szilárd ételeket. Fontos, hogy nyáron naponta legalább 2 liter vizet megigyál.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X