Főoldal > DIÉTA > Salaktalaníts kásával

Salaktalaníts kásával

diétafogyásgasztrokásatáplálkozás
0

Írta:

Nem is gondolnád, hogy ennhek a leginkább angolszász vidékeken elterjedt ételnek egyszerűségében rejlik nagyszerűsége. Hiszen nemcsak tápláló, pillanatok alatt elkészíthető, laktató, de a fogyókúrát is nagyban elősegítő finomság.

 Tehát nincs más hátra, itt az ideje, hogy megbarátkozz vele! Ne habozz, ha jót akarsz, tedd a diétád egyik fő alkotórészévé minél hamarabb.  Hogy miért, most megtudod.

Mikor fogyaszd?

A kása valamilyen teljes kiőrlésű magból, jellemzően zabból vagy hajdinából készített, tejjel, esetleg vízzel készített étel. És mivel ezek a teljes kiőrlésű ételek hosszú időre ellátnak energiával, és lassan szívódnak fel, ideálisak reggeli fogásként vagy a nap bármely részében. Remek salaktalanító hatásúak, mert a megpuhult magok finoman, de hatékonyan mossák át a bélrendszert, felgyorsítva az emésztést és az anyagcserét. Emellett a hajdina héjában más olyan anyagok is vannak, melyek segítik a hatékony bélműködést.

Diétázz kásával

Mivel a kása egy egyszerű, alacsony kalória- és zsír-, valamint cukortartalmú étel, így ha csak napi egy adagot eszel is belőle, látványos eredményeket érhetsz el.

Fogyaszthatod sósan (de inkább hagymával, borssal megszórva), fűszeresen vagy netán édesen, gyümölccsel és mézzel, valamint fűszerekkel, például fahéjjal ízesítve is, mert így is, úgy is nagyon finom.

A kását a legideálisabb reggelire fogyasztanod, de ha elég nyitott vagy, úgy remek köret lehet belőle akár az ebédhez is. Ekkor csak annyit kell tenned, hogy kicsit sűrűbbre főzöd, mint szoktad.

kasa2.jpg ()

Percek alatt tálalható a zsírégető fogás

A kását azoknak találták ki, akik nem szeretnek sokáig bíbelődni a konyhában, de a hasukat szeretik (még a fogyókúra idején is tudnak és szívesen esznek).  

Ha ebbe a kategóriába tartozol, próbáld ki reggelire például a zab- vagy hajdinakását mézzel, fahéjjal, szegfűszeggel, banánnal, almával vagy joghurttal ízesítve, zöld tea társaságában. (Halmozhatod is a hozzávalkat, ha úgy tetszik, de egyesével is eheted a kásád mellé.) Megkísérelheted ugyanakkor ennek zöldfűszeres változatát is, ha sósra vágysz, imádni fogod!

Ebédre aztán eheted például a hajdinakását köretként akár egy grillezett csirkemell mellé. Amennyiben azonban az édes változat mellett döntesz, úgy délben is laktató formája a cukormentes lekvárral tálalt zabkása. Meglátod, nem maradsz éhen! 

Ha pedig vacsoránál érzed farkaséhesnek magad, de tudod, hogy nem ehetsz sokat, akkor egyél hajdinakását apróra vágott, pirított hagymával és frissen őrölt borssal fűszerezve. Ez az étek remekül telít, mégis segít megóvni az alakod.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X