Főoldal > DIÉTA > Nem vicc: fogyás juharsziruppal!

Nem vicc: fogyás juharsziruppal!

ásványi anyagdiétaétkezésfogyásfogyókúrajuharszirupsziruptáplálkozásvitamin
0

Írta:

Talán az amerikai filmek tehetnek arról, hogy a juharszirup jelentése a nem túl egészséges dolgokkal kapcsolódott össze – lásd a reggeli palacsinta. Ám, nem árt tudni, hogy egy nagyon értékes, természetes édesítőszerről van szó, ami sok aminosavat, vitamint valamint ásványi anyagot tartalmaz.

 

Juharszirup kisokos

A tiszta juharszirupot a juharfából nyerik ki és sokkal ízletesebb és táplálóbb, mint a mesterséges édesítőszirupok, amelyeket kukoricaszirupból állítanak elő. Napjainkban a kanadai Québec tartományban készül a legtöbb juharszirup, ami a világtermelés 70-80 százalékát adja.

A igazi juharszirup gyulladáscsökkentő, tele antioxidánsokkal, és olyan fontos tápanyagokkal, mint a cink és a mangán. Tápértéke jóval magasabb a barnacukornál, a cukornál és a méznél. Kevesebb kalóriát tartalmaz más édesítőszerekhez képest, és a benne található mangán energiát és esszenciális antioxidánsokat termel az idegek és az agy rendes működéséhez. A tiszta juharszirup fedezi a napi cinkszükséglet 18%-át, amely elősegíti az immunrendszer egészséges működését.

Plusz hatásai

juharszirup2.jpg ()

Ha mindez még nem elég, akkor eláruljuk azt is, hogy gyulladáscsökkentő hatása van. Megállítja a korai öregedést, táplálja a bőrt, otthon is készíthetsz arcradír meleg tej és juharszirup egyenlő arányú elkeverésével. Segíti az emésztést, és megszünteti a puffadást.

Fogyókúra juharsziruppal

A juharszirupos fogyókúra előnyei, hogy megtisztítja a szervezetet a felgyülemlett salak-, és méreganyagoktól, de tisztítja a vesét és az emésztőrendszert is. Megakadályozza a vércukorszint ingadozását és fokozza az anyagcserét. Fontos, hogy a kúra befejezését követően fokozatosan kell visszatérni a korábbi étrendedre. Ne kezdj el össze-vissza enni, mert az sohasem jó!

A recept

Összetevői: 1 liter víz, 2 evőkanál juharszirup, 1 késhegynyi Cayenne-bors, 2 evőkanál frissen facsart citromlé. Az összekevert italból naponta maximum 2 litert ajánlott elfogyasztani, és az italt frissen facsart narancs vagy grapefruit levével is lehet ízesíteni. Egy teljes kúra ideális ideje: 10 nap, de ha még sosem próbálkoztál méregtelenítéssel, akkor érdemes kevesebbel kezdeni, mondjuk 3 nappal.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X