Főoldal > DIÉTA > Imádod a fagyit? Ne mondj le róla!

Imádod a fagyit? Ne mondj le róla!

cukordiétaédességétkezésfagyijégkrémnassolástáplálkozás
0

Írta:

Ha nyár, akkor fagylalt. Ha fagylalt, akkor hízás? Nem feltétlenül. A finomabbnál finomabb gyümölcsöket te magad is beszerezheted, ahogyan tudsz jeget készíteni és joghurtot venni. Ezekből pedig elkészítheted a legcsodálatosabb hűsítő nyalánkságot.

 

Felejtsd el a fagyis bódékat, na meg a zenélő jégkrémes autót! Az egészséges fagylaltot te is megcsinálhatod, pillanatok alatt. A fagyi valóban nem a legdiétásabb étel, és olykor nem elég bele csak a gyümölcs, de áldozatokat néha megéri hozni. A legtöbb bolti/cukrászdai fagylalt zsíros tejből, tejszínből készül, rengeteg cukor hozzáadásával. Vannak ugyanakkor gyümölcsfagyik, melyek az egészséges étkezésnek oszlopos tagjai lehetnek.

Cukor nélkül is édesen

Lényegében jégbe fagyott gyümölcsről beszélünk, de ez sokkal finomabb, mint ahogy hangzik. Turmixolhatsz gyümölcslevet, de vehetsz a boltban száz százalékos lét is (ami persze nem annyi, de mégis jobb, mint a tartósítószeres, cukrozott változat). Ha olyan gyümölcsöt darabolsz bele, ami édes – dinnye, barack, banán, eper – akkor még csak hiányozni sem fog a megszokott íz. Ha mégis, akkor természetes alapú édesítővel, esetleg mézzel vagy pici étcsokoládéval még mindig javíthatsz az állapoton.

A magokra is gondolj!

Mogyoró, mandula, dió, de akár tökmag is kerülhet bele. Ezek az apró ropogtatnivalók amellett, hogy rendkívül egészségesek, esszenciális zsírsavakat, ásványi anyagokat és vitaminokat is tartalmaznak. Az összetevőket ízlés szerint keverheted, itt igenis számít a kísérletezés.

fagyi2.jpg ()

“Mindenmentesen”

Nagy előnye, hogy ha tej-, tojás-allergiád van, akkor is meg tudod oldani az elkészítését. Használhatsz csak vizet, de ha a krémes változatot részesíted előnyben, akkor a szójatejszín vagy zabtejszín jöhet szóba.

Wellness-recept: Epres-chia magos sorbet

Hozzávalók: 2 bögre eper, 2 teáskanál chia mag, egy kevés citromlép, zsírszegény joghurt vagy tej.  

Elkészítése: A turmixgépbe önts bele mindent, pépesítsd össze. Ha túl sűrűnek találod, még adj hozzá tejet, vagy akár egy kis vizet. Tedd egy műanyag dobozba – pár száz forintért vásárolhatsz már jégkrém formákat – és helyezd a fagyasztóba. Körülbelül 4-6 óra múlva már lehet is nyalni.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X