Főoldal > DIÉTA > Ezek a növények segítenek eltüntetni a narancsbőrt

Ezek a növények segítenek eltüntetni a narancsbőrt

bőrcellulitfogyáshízásnarancsbőrszépség
0

Írta:

Számold fel a narancsbőrt ezeknek a növényeknek a fogyasztásával

Kevés olyan szerencsés nő van a világon, akinek az életét ne keserítené meg – vagy többé vagy kevésbé – a narancsbőr. A zavaró dudorocskák kialakulásának sokféle oka lehet, de helyes táplálkozással és rendszeres testmozgással te is sokat tehetsz a kellemetlen szépséghiba eltüntetéséért. Fogyaszd sűrűn ezeket a növényeket, és meglátod, a narancsbőr sem fog olyan makacsul ragaszkodni bőrödhöz.

Fokhagyma

A fokhagyma nem csak a legtermészetesebb antibiotikumunk és vírusölő „gyógy-szerünk”, de rengeteg pozitív hatása mellett még cellulit ellen is kiváló. Sokakat az erős illóolaja tántorít el a fogyasztásától, pedig ez nagy hiba, hiszen ha minden nap eszel belőle egy-két gerezdet, már sokat tettél szépségedért és egészségedért.

Paradicsom

Itt a paradicsom szezonja, és amellett, hogy isteni íze miatt a vacsorák és reggelik elmaradhatatlan kelléke, még bőrödre is jótékonyan hat. Ha rendszeresen fogyasztod, akkor a – sok más jótékony hatása mellett – narancsbőr ellen is eredményt mutathat, ha pedig paradicsomos pakolást készítesz a kényes területekre, még simább bőr lesz a jutalmad.

Zeller

A zeller egyre kedveltebb növény, nem véletlenül. Isteni saláták és krémlevesek készíthetőek belőle, emellett egészséged védelmében is nagy szerepet játszik. Ha az étrendedben már régóta szerepel ez a sokoldalú zöldség, egész biztosan a narancsbőrös területek száma is gyorsabban csökken, mint úgy, ha soha nem fogyasztanál belőle.

Ananász

Az ananász konzervként való fogyasztása csupán élvezeti cikk, akkor hatékony, ha nyers gyümölcsöt vásárolsz. Mivel kiválóan megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól, különösen ajánlott a fogyasztása akkor, ha te is azokkal fránya gödröcskékkel küzdesz a combodon és a popsidon.

Bogyós gyümölcsök

Főleg a sötétebb színű bogyós gyümölcsök azok, amik eredményesen harcolnak a cellulit ellen. A szeder és az áfonya gyakori fogyasztásával serkented a bőr kollagén termelődését, ami a  feszességért felelős. Az a rengeteg antioxidáns pedig, amit tartalmaznak, lebontja azokat a zsírokat, amik a kötőszövethez kötődnek, vagyis eltünteti a narancsbőrt.

Chili és cayenne bors

Az erős fűszerekben található vegyületek serkentik az anyagcserét, olyannyira, hogy az akár 25%-kal is felgyorsulhat az étkezést követő egy-két órában. Ennek következtében turbófokozatra kapcsol a kalóriaégetés is. És mivel a csípős, fűszeres ételek serkentik a keringést és a méregtelenítő folyamatokat, a narancsbőr elleni küzdelem egyik leghatásosabb fegyvere, ha sok „tüzes” ételt fogyasztasz.

Fotó: 12RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X