Főoldal > DIÉTA > 7 tuti tipp, miért egyél rebarbarát

7 tuti tipp, miért egyél rebarbarát

antioxidánsdiétaétkezésfogyásgyógyulásgyümölcsnövényrebarbaratáplálkozásvitaminzöldség
0

Írta: and

A közeljövőben a rebarbara igazi szupernépszerű étel lesz az egészségtudatos emberek körében. &

A közeljövőben a rebarbara igazi szupernépszerű étel lesz az egészségtudatos emberek körében. Általában pitékbe, smoothie-kba, salátákba, tésztákra tesszük, de levesként is fogyasztható. Kevesen tudják talán, hogy nyersen is ehető. Ha édesebbet szeretnél venni, keresd a legpirosabbat!

A rebarbara gazdag C-, B-komplex, K-vitaminban, káliumban, kalciumban, magnéziumban és számos más ásványi anyagban és vitaminban. Mindemellett gazdag olyan antioxidánsokban, mint az antocianin és likopin, melyek nagyon hasznosak az általános egészségi állapot növelésére. Még egy érv a rebarbara mellett, hogy alacsony a kalóriatartalma, így remekül illik bármilyen diétába. Lássuk, miért is olyan jó a rebarbara.

1. Jó a csontoknak és fogaknak

A magas kalciumtartalmának köszönhetően a rebarbara egész évben segít egészségesen tartani a csontjaid és fogaid. A kalciumhiány egy igazán gyakori probléma manapság, nagyon fontos, hogy minél több magas kalciumtartalmú ételt illesz be az étrendedbe!

2. Jó a szemnek

A rebarbara A-vitaminban gazdag, mely a szem vitaminja, elengedhetetlen az egészséges szemhez. Tartalmaz még béta-karotint, luterint és zeaxantint, melyek segítik megőrizni az éles látást és csökkentik a látószervi betegségek kockázatát. Igyál rebarbara smoohtie-t minden nap, amikor sok időt töltesz a számítőgép képernyője előtt!

3. Segíti az immunrendszer működését

C-vitamin tartalmának köszönhetően az egyik legjobb immunerősítő a rebarbara. Ezen túl a C-vitamin kulcsfontosságú a kollagén beépülésénél. Ez azt jelenti, hogy ha eszed a rebarbarát, fiatalabbnak fogsz kinézni.

rebarbara2.jpg ()

4. Jó a szívednek

A rebarbarának nagyon alacsony a kalória és zsírtartalma, egy felkockázott csészényi csupán 26 kalóriát tartalmaz, zsírt pedig ennél is kevesebbet. Antioxidánsainak köszönhetően csökkenti a szívbetegségek kialakulását. Sőt, a stresszkezelésben is segít, csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

5. Csökkenti a vérnyomást

A rebarbarában található kálium segíti a vérnyomáscsökkentést. Nem tudja meggyógyítani a magas vérnyomást, de tanulmányok igazolják, hogy pozitív hatása van.

6. Megelőzi a székrekedést

Köszönhetően a hashajtó hatásának, a rebarbara segít megelőzni és kezelni a székrekedést, és segít megőrizni az emésztőrendszered egészségét. A rebarbara segít kezelni a panaszokat, de ha azok visszatérőek és nem múlnak, keresd fel orvosod a problémával!

7. Nagyon sokoldalú

Az egyik legjobb érv a rebarbara mellett, hogy sokoldalúan felhasználható. Használhatod pitékhez, tésztákhoz, sütikhez, muffinokhoz, pizzákhoz, szószokhoz, rizsekhez, smoohiekhez, salátákhoz, készíthetsz belőle jamet vagy rebarbarás kenyeret.

A rebarbara bővelkedik az előnyökben, és segíti a fogyást, mert felpörgeti az anyagcseréd. Ha megpróbálod segíteni az egészséged, adj egy esélyt neki és meglátod, nem fogod megbánni!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X