Főoldal > DIÉTA > 5 tipp, hogy ne hízz el a nyári koktéloktól

5 tipp, hogy ne hízz el a nyári koktéloktól

alkoholdiétaétkezésfogyásitalkoktéltáplálkozás
0

Írta:

Vigyázz a csábítóan finom és színes koktélokkal, mert hihetetlenül magas a kalóriatartalmúk, különösen a pezsgős, cukros nyári változatuknak. Íme, a legtutibb tippek, hogyan élvezd az alkoholt az esti partikon, anélkül, hogy le kellene mondanod a bomba bikini alkatodról.

 

1. Vigyázz a mixeléssel!

A mixelt italok igen veszélyesek, hiszen több összetevő energiatartalma adódik össze egy pohárnyiba. Vegyük példának a vodka tonikot: egy kis pohár tonik 80 kalória, míg a vodka 90. Hagyd ki a tonikot, és könnyítsd a vodkát nullkalóriás szénsavas vízzel, vagy mixeld minőségi gyümölcslével. Vesd be a nyári ízeket, amik még finomabbak, mint a tonik, készíthetsz málnás, epres, de akár görögdinnyés italt is.

2. Idd tisztán a vodkát!

Ha vodka párti vagy (a testépítők is általában erre szavaznak), a legjobb, ha tisztán fogyasztod. Válassz olyat, ami eleve gyümölcsös vagy fűszeres, tehát magában is ízletes. Egy átlagos vodka 100 kalóriát tartalmaz, de vannak lightosabb változatok is, amelyek csak 70 kcal-t rejtenek.

3. Válaszd a fröccsöt!

A bor is jó választás fogyókúrázok számára, mert körülbelül 90 kalóriát tartalmaz (fajtától függően eltérő). Válassz egy frissítő fröccsöt (fele bor, fele szóda), így 50 kalóriára vagy akár még kevesebbre lefaraghatod a bor energiatartalmát. A fröccs a legjobb választás, ha egy pohárnál több alkoholt tervezel az estére!

koktel2.jpg ()

4. Kerüld a cukorbombákat!

Egy sima Margarita, Cosmopolitan vagy bármely más, cukros koktél akár 450-600 kalóriát is tartalmazhat, így egyetlen pohárnyi felér egy komplett étkezéssel. Válaszd inkább a tequilát citrommal!

5. Lassítsd le az ivást!

Ha azt tervezed, hogy az alakod érdekében csak egy pohárral iszol meg este, válassz olyat, amit nem tudsz meginni 1-2 perc alatt. A martini gyakorlatilag egy tömény likőr, de vízzel és aromával hígítva egy pohárnyi kibírható 160 kalóriát tartalmaz, és sokáig kortyolgathatod. Ha több pohárral tervezel estére, akkor minden alkohol után igyál meg egy pohár vizet, hogy hidratáld a szervezeted és teletöltsd a gyomrod.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X