Főoldal > DIÉTA > Könnyebb, karcsúbb, szebb… 1 nap alatt

Könnyebb, karcsúbb, szebb… 1 nap alatt

diétaegészségélelmiszerfogyásgasztroszépségtáplálkozáswellness
0

Írta:

A fogyás időbe telik és persze nem kevés eltökéltség is kell hozzá. De most olyan trükköket mutatunk, amikkel már 24 óra leforgása alatt is könnyedebbnek érezheted magad. Olvass tovább a laposhas-barát módszerekért!

 

REGGEL
1. Igyál forró vizet
No persze citrommal, mellyel felébreszted alvó emésztőrendszered, és rögtön kedved lesz aktívan tölteni a napot! Hozzászoktál a reggeli koffeinhez? Ébresztő dózisodat zöld teával is fedezheted, ebben az esetben azt ízesítsd egy kevés cirommal!

2. Hagyd ki a tejet
Sokan puffadnak, illetve kellemetlenül érzik magukat tejfogyasztás után. Figyeld meg, hogy te hogy vagy ezzel, és ha a pocakod nem csípi a joghurtot, a sajtot, próbáld ki milyen, ha elhagyod a reggelidből!

3. Végy egy falatot a trópusokról
A papaya például olyan enzimeket tartalmaz, melyek segítik a fehérjék lebontását és megkönnyítik az emésztést. Kockázz fel egy tálba, csepegtess rá egy kis lime-ot, és jöhet is a tízórai snack! Akár smoothie-t és készíthetsz belőle ananásszal és kókusztejjel!

EGÉSZ NAP
4. Lassíts
A túl gyors evés miatt levegő ragadhat az emésztőrendszerben, a felfúvódás elkerülésére sokáig rágj minden falatot!

5. Szabadulj meg
A rágódtól! Rágózás közben ugyanis nemcsak több levegőt nyelsz, hanem a benne lévő cukoralkohol miatt is felpuffadhatsz.

DÉLUTÁN
6. Vesd be a quinoát!
Tápanyagokban, például káliumban gazdag, mely fontos, ha nem akarod úgy érezni magad délutánra, mint egy felfújt lufi. A délutáni szupersalátádat quinoából, áfonyából és kellevélből állítsd össze!

7. Válts rostdús uzsira
A rostok eltelítenek, energikussá tesznek és segítenek megakadályozni a felfúvódást. Napi 25-30 grammnál többre nincs is szükséged belőlük, ezt pedig részben fedezheted egy kis délutáni avokádó, chia mag, málna vagy körte nasival.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X