Főoldal > DIÉTA > Így mondj nemet a mértéktelen cukorbevitelre!

Így mondj nemet a mértéktelen cukorbevitelre!

cukorédességéhezésfahéjfogyáshabzsoláshízás
0

Írta:

Ne vidd túlzásba a cukrot, így mondj rá nemet!

1. Ezt kerüld el: habzsolás után éhezés

Semmiképpen se éheztesd magad egy falási rohamokkal megtűzdelt nap után. Ehelyett várj, amíg újra éhes nem leszel, és egyél egy kis adag, fehérjében és rostban gazdag ételt, mint amilyen a roston sült lazac sült brokkolival. Egy ilyen fogás ugyanis szabályozza a vércukorszintedet, és arra ösztönzi a hormonokat a testedben, hogy elégessék a cukrot, amit előző este energiaként tárolt el a szervezeted. Igyál sok vizet, és próbálj továbbra is fehérjében gazdag, alacsony szénhidráttartalmú ételeket fogyasztani a nap folyamán.

2. Iktasd ki a „blokkoló” táplálékkiegészítőket

Számos táplálékkiegészítő megakadályozza a cukor és a zsír felszívódását – kerüld el ezeket, amilyen messzire csak tudod (különösen egy édességekben gazdag este után). Amikor ugyanis a zsír és a cukor útja blokkolva van az emésztőrendszer felé, elkerülhetetlen a gázosodás, a puffadás és az általános rossz közérzet kialakulása. A fenti tünetek szintje függ az elfogyasztott, „blokkolt” élelmiszerek mennyiségétől. Tehát ha zsír-blokkoló táplálékkiegészítőt szedsz, és egy alacsony zsírtartalmú étrendet követsz, nem fogod tapasztalni a kellemetlen mellékhatásokat. Azonban ha zsírban rendkívül gazdag ételeket fogyasztasz, a nemkívánatos mellékhatások megsokszorozódnak. Kerüld ezért a felszívódást gátló étrendkiegészítőket, mivel ezek több kárt okoznak, mint amennyit használnak.

fahej2.jpg ()

3. A leghasznosabb táplálékkiegészítők

Alfa-liponsav (ALA)

Az alfa-liponsav egy erős antioxidáns, ami segít a szervezet számára a szénhidrátok energiává alakításában (elégetésében). Az olyan ételek, mint a spenót és a brokkoli csupán csekély mennyiségű ALA-t biztosítanak, azonban a táplálékkiegészítőkben található nagyobb mennyiség már elegendő a kívánt hatás eléréséhez. Vegyél be 200 mg-ot étkezés előtt, hogy adj a testednek egy extra zsírégető löketet.

Fahéj kivonat

A fahéj egy másik vegyület, amely javítja a szervezet szénhidrátlebontó és felhasználó képességét. A kutatások kimutatták, hogy ezt a hatást már akkor is megtapasztalhatod, ha egy evőkanálnyi fahéjat adsz hozzá az ételedhez, azonban az ízélmény a legtöbb esetben nem lenne megfelelő. Ilyenkor érdemes bevetni a fahéj kivonatot tartalmazó kiegészítőket. Egy 250 grammos adag étkezés előtt sokat segíthet az édesség iránti sóvárgásodon.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X