Főoldal > DIÉTA > 3 lépés a tökéletes bikinialakért

3 lépés a tökéletes bikinialakért

bikinibikiniszezonbőrcitromcitromos vízdiétafogyáskókusznyár
0

Írta:

Itt a bikiniszezon, de még mindig nem késő tenned valamit azért, hogy ne érezd magad kényelmetlenül fürdőruhában a strandon!

1. Méregteleníts citrommal!

Minden nap, reggeli előtt egy órával indíts egy pohár szobahőmérsékletű ásványvízzel, amibe önts egy kevés frissen facsart citromlevet. Ez hozzájárul a szervezeted természetes méregtelenítő folyamatához, ezáltal pedig egészségesebbnek és könnyebbnek érzed majd magad, mivel csökken a felfújódás kialakulásának az esélye, valamint a szervezeted folyadék-visszatartása, bónuszként pedig javul a bőröd tónusa. Vacsora előtt is igyál meg egy pohárral, ha igazán látványos eredményt akarsz elérni.

A citrom rendszeres fogyasztása megelőzi a betegségek kialakulását, és elősegíti a szervezet megtisztítását a különböző káros anyagoktól. Továbbá megakadályozza a szervezetben a baktériumok felhalmozódását, enyhíti az emésztési zavarokat, mint amilyen a gyomorégés, a puffadás, a görcsök vagy a gázosodás. A citromos víz ezért remekül alkalmazható a belek tisztítására, valamint a májban található méreganyagok feloldására.

bikini2.jpg ()

2. Frissítsd fel a bőröd!

A bőr a kiválasztás szerve, akárcsak a vese és a vastagbél, körülbelül fél kiló salakanyag távozik a bőrödön át, nap mint nap. Magától értetődik tehát, hogy a bőrünk inaktívvá válhat, ha a pórusainkat eltömítik az elhalt sejtek milliói. A szennyeződések így csapdába esnek a testen belül, ami fizikailag és mentálisan egyaránt hatással van ránk. A napi bőrradírozás elősegíti a nyirokrendszer megfelelő működését, így pedig frissebbnek és energikusabbnak érezheted magad. 

A reggeli vagy az esti tusolás közben tetőtől talpig alaposan dörzsöld át a tested egy masszázsszivaccsal. Ez különösen fontos, mielőtt a strandra mész, így serken a vérkeringésed és érezhetően csökken a cellulit. A bőröd puhább és rugalmasabb lesz, így tökéletesen felkészíted a biztonságos barnulásra.

3. Olajozz kókusszal!

A kókuszolajban található, természetesen előforduló telített zsír számos egészségügyi előnnyel bír. Amellett, hogy serkenti a pajzsmirigy működését és felpörgeti az anyagcserét, hozzájárul az erős immunrendszerhez és a fogyáshoz is. Gyógyító tulajdonságairól már nem is beszélve: segít megelőzni a korai öregedést, és az egyik leghatékonyabb hidratáló hatást tudhatja magáénak. Válaszd az organikus változatát, és használd a szuper hidratálót az egész testedre és az arcodra, amitől a bőröd olyan sima és puha lesz, akárcsak a kisbabáké.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X