Főoldal > DIÉTA > Veszélyes ételallergiák, amiktől hízhatsz

Veszélyes ételallergiák, amiktől hízhatsz

allergiabúzacukorételallergiagluténhízáskenyértojás
0

Írta:

Az alábbi 4 sztár nem véletlenül iktatott ki teljes mértékben bizonyos ételeket az étrendjéből.

 

Nem meglepő, hogy a hollywoodi hírességek szigorú diétát tartanak, az utóbbi időben azonban Kim Kardashiantól Miley Cyrusig mindenki azt hangoztatja, hogy nem önkényesen nem esznek bizonyos ételcsoportokat, hanem nem ehetnek, mivel ételérzékenységben szenvednek. Ne keverjük össze az élelmiszer-allergiát az ételérzékenységgel, az érzékenység nem életveszélyes, így ha az ebben szenvedők fogyasztják az érzékenységet kiváltó ételeket, olyan tünetekkel kell számolniuk, mint a fáradtság, a fejfájás, vagy éppen a puffadás. Bizonyos esetekben az ételérzékenység hízást is okozhat.

A leggyakoribb bűnösök a tejtermékek, a búza, a cukor, a kukorica, a szója, a földimogyoró és a tojás. Ha egy “érzékeny” személy rendszeresen fogyasztja ezeket az élelmiszereket, olyan reakció jön létre, aminek a következtében megemelkedik az inzulin- és a kortizolszint, így a zsír jobban lerakódik, főleg a hasi területen, és megszabadulni is nehezebb lesz tőle. Paradox módon azok után az ételek után sóvárogsz, amelyek a legtöbbet ártanak neked, így egy ördögi körbe kerülsz, amiből nehéz kitörni.

etelallergia2.jpg ()

Az egyetlen módja annak, hogy megtudd, szenvedsz-e valamilyen ételérzékenységben, ha teljesen megvonod magadtól a problémás élelmiszercsoportokat és csak lassan iktatod be őket újra az étrendedbe, hogy kiderüljön, hogyan reagálsz rájuk (általában ez orvosi felügyelet alatt történik).

1. Tejtermékek, búza és tojás: Zooey Deschanel

A 32 éves Zooey Deschanel nem tudja megemészteni a tejtermékeket, a búzaféléket és a tojást. De nem kell a New Girl sztárját félteni, mióta felismerték nála a problémát, speciális étrendet tart, így nem kell szenvednie az ételérzékenységének következményeitől.

2. Glutén: Miley Cyrus

Amikor a tinisztár Miley Cyrus megszabadult minden babahájtól, a média rögtön a lehetséges táplálkozási zavaroktól lett hangos. Miley egy közösségi oldalon reagált a pletykákra: kijelentette, hogy a fogyást a laktóz- és gluténérzékenysége okozta. “Mindenkinek ki kéne próbálnia, hogy nem eszik gluténban gazdag ételeket egy hétig” – írta. “Elképesztő változást fogsz tapasztalni a bőrödön, valamint a fizikális és a mentális egészségedre is nagy hatással lesz!” Kim Kardashian nemrég csatlakozott a tinisztár gluténmentes mozgalmához és rögtön ő is közzé tette: “a gluténmentes táplálkozás a helyes út”.

3. Cukor: Gwyneth Paltrow

Az élet nem túl édes Gwyneth Paltrow számára. 2010-ben a szőke színésznő hadat üzent a cukornak és kijelentette, hogy a “testünk nem tud megbirkózni egy ilyen hatalmas terheléssel. A cukor az egekbe röpíti a vércukorszintet, majd amikor lezuhan, kezdetét veszi a sóvárgás, így még több cukrot fogyasztasz. Ez a magas-alacsony kombináció pedig felesleges stresszt okoz a mellékvesében.” Gwyneth-ről azt is kimutatták a tesztek, hogy érzékeny a tejtermékekre, a gluténra, a búzára, a kukoricára és a zabra. A kérdés csupán az, hogy akkor mit eszik a szép színésznő?

4. Búza: Rachel Weisz

Rachel Weisznek nem érdemes odaadni a kenyereskosarat. Az Oscar-díjas színésznő ugyanis nyilvánosan kijelentette, hogy érzékeny a búzafélékre, és mivel nem tudja megemészteni a gabonatermékeket, ezért ezek fogyasztása komoly migrénnel jár az esetében.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X