Főoldal > DIÉTA > Nyári étrend a lapos hasért

Nyári étrend a lapos hasért

áfonyaavokádóbikinialakcukkinidiétafogyásfogyókúragasztrosárgadinnyetáplálkozás
0

Írta:

Jó hírünk van, ha büszkén szeretnél hasat villantani a strandon: a nyári szezon tele van olyan zöldségekkel és gyümölcsökkel, amelyek partnerek a karcsúságod elérésében. Vásárolj be a legközelebbi termelői piacon friss árukból, és robbantsd le a hasadról a zsírt!

 

Reggeli: Áfonyaturmix

Kezdd a napot jobb lábbal és egy szuperkönnyű, tápláló reggelivel! Az áfonya segít leolvasztani a hasadra rakódott zsírt. Egy doboz görög joghurtot, egy marék áfonyát és egy kanál fehérjeport turmixolj össze, és már meg is tetted az első lépést a strand királynője címért!

sarga3.jpg ()

Tízórai: Sárgadinnye hajó

A sárgadinnye ideális nyári étel, ha a kilókkal küzdesz. Magas káliumtartalma segít, ha túlterhelted a szervezeted sóval, és kitűnő rostforrás. Vágd félbe a sárgadinnyét, majd vájd ki a belsejét fagyiskanállal, így kis gömböket kapsz. Tedd vissza a gombócokat a dinnye héjába, öntsd le zsírszegény görög joghurttal, szórj rá egy kis müzlit, chia magot és mandulát. Nem csak mennyei élmény lesz megenni, de a joghurtban lévő kalcium segít elnyomni a zsírsejteket is!

Ebéd: Avokádó-eper-lime-kivi saláta

salad4.jpg ()

Az avokádó is az extrafinom zöldségek családjába sorolható, bónuszként ráadásul nagy mennyiségben tartalmaz egészséges, egyszeresen telítetlen zsírsavakat. Kimutatták, hogy ezek a zsírsavak is segítenek a hasi zsír eltüntetésében. Íme a krémes, nyári saláta receptje: szeleteld fel az avokádót, az epret és a kivit, szórd meg mandulaforgáccsal, végül öntsd le az egészet mézes lime öntettel!

Vacsora: Thai bazsalikomos pesto cukkinis tésztával

Nyáron szerepeljenek az első helyen a tökfélék, mint például a cukkini is, a célirányos lapos has étrendedben, hiszen kitűnő rostforrás, ráadásul pektint is tartalmaz, amely segít szabályozni a vércukorszintet. Továbbá a tökfélék gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is bírnak, és segítenek az emésztőrendszerednek is nyugodtan végezni a dolgát. Nincs más dolgod, mint teljes kiőrlésű tésztához keverni egy kis pirított cukkinit, és megbolondítani thai bazsalikomos pestoval. Annyira finom, hogy semmilyen más ételt nem fogsz már megkívánni az este folyamán!

thai5.jpg ()


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X