Főoldal > DIÉTA > Ha reggeli, akkor tojás!

Ha reggeli, akkor tojás!

diétaegészségfehérjefogyásreggelitápanyagtojásvitamin
0

Írta:

A tojás minden étrend elengedhetetlen része. Nem nehéz beszerezni, olcsó, változatosan felhasználható, gazdag aminosavakban, antioxidánsokban, vasban és fehérjében. A tojás nagyon egészséges és finom étel, mely kiváló reggeli.

Az alábbi 5 érv után biztosan megérted, miért érdemes minden reggel tojást fogyasztani.

1. Szép haj és bőr

A tojás B-komplex vitamin tartalma miatt igazi szépségápoló étel, mert a B-komplex elengedhetetlen a haj és bőr ápolására. Nemcsak szebb, de okosabb is leszel tőle, hiszen a B2-, B12- és B6-vitamin az agyműködést is serkenti.

2. Egészséges csontok és fogak

A tojás D-vitaminban is gazdag, amiről már gyerekként megtanultuk, hogy fontos a fogak és csontok számára. A magas kalciumtartalma szintén hozzájárul ahhoz, hogy ép, egészséges, erős csontjaid és fogaid legyenek.

Carton of eggs on white background, Image: 164748161, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Wavebreak

3. Csökkenti a szívbetegség kockázatát

A tojás méltán híres arról, hogy megemeli a szervezetben az LDL, vagyis a jó koleszterin szintjét, ezáltal segít csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.

4. Egészséges immunrendszer

Napi egy tojás az orvost távol tartja. A mondás nem így van, de akár így is szólhatna, hiszen a tojás csökkenti a vírusok, fertőzések és betegségek káros hatását, méghozzá úgy, hogy erősíti az immunrendszert és szabályozza a pajzsmirigy-hormon termelődését.

5. Csökkenti a stresszt és szorongást

A tojás ismeretes arról, hogy nagyon sokat tesz a mentális egészségért, hiszen tele van aminosavakkal. A benne lévő szerotonin és lizin enyhíti a szorongást és stressz-szintet.

A fenti indokok miatt ugye holnap reggel te is tojással indítod a napot?

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X