Főoldal > DIÉTA > Ezt edd és ezt ne edd, hogy lapos legyen a hasad!

Ezt edd és ezt ne edd, hogy lapos legyen a hasad!

diétaételétkezésfogyásfogyókúrahaslapos haspuffadástáplálkozászsírpárna
0

Írta:

Lapos hasra vágysz? Az okos étkezés segíteni fog, hogy mielőbb teljesülhessen ez az álmod!

A legjobb: Natúr vagy görög joghurt

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a joghurt egészséges, azonban azt is tudtad, hogy a lapos has elérésében és megtartásában is fontos szerepe van? A joghurtokban található probiotikus baktériumok elősegítik az emésztőrendszer ideális működését, tehát minimalizálják a puffadást és a székrekedést, valamint a gázok kialakulását, amelyektől a hasad is nagyobbnak tűnik.

A legrosszabb: Finomított szénhidrátok

Tartsd magad távol a fehér liszttől és rizstől, mivel ezeket nagyon gyorsan megemészted, ami sem az inzulin-, sem a vércukorszintedre nincs túl kedvező hatással. A szervezeted megnövekedett inzulinszintje ugyanis hasi zsírfelhalmozódást eredményezhet.

A legjobb: Teljes kiőrlésű gabonafélék

Tedd félre a fehér kenyeret és rizst, és cseréld le őket 100 százalékban teljes kiőrlésű kenyérre, lencsére és barna rizsre. Egy friss amerikai tanulmány kimutatta, hogy az az étrend, ami alacsony energiatartalommal bír és teljes kiőrlésű gabonafélékben gazdag, szinte leolvasztotta a túlsúlyos emberek úszógumiját. A megoldás a mérsékelt inzulinszintben keresendő, ugyanis ezek a gabonafélék a finomított szénhidrátokkal szemben könnyebben mozgósítják a zsírraktárakat.

hasas2.jpg ()

A legrosszabb: Cukormentes rágógumi

A rágógumizás következtében folyamatosan levegőt nyelünk, ami a has látványos felfúvódásához vezethet. A cukormentes rágógumi hatalmas mennyiségű cukoralkoholt tartalmaz. Ezek pedig, mivel csak részben emészthetőek, gázosodáshoz és puffadáshoz vezethetnek, amitől úgy érzed, feszülsz gyomortájékon.

A legjobb: Egyszeresen telítetlen zsírok

Egy új kutatás kimutatta, hogy az egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag étrend (mint például az olívaolaj) elősegíti a hasi zsírpárnák csökkenését anélkül, hogy módosítanánk a bevitt kalóriamennyiséget, vagy további edzéseket iktatnánk be az életünkbe.

A legrosszabb: Sós ételek

Megpróbáltad már megfejteni, hogy miért érzed úgy, hogy szétpukkad a hasad, miután sushit ettél egy nagy adag szójaszósszal? A magas nátriumtartalmú ételek fogyasztása vizet von el a szervezetünkből, ami pedig puffadáshoz vezethet. Éppen ezért mindig fogyassz naponta 2000 mg nátriumnál kevesebbet. 

A legjobb: Keresztesvirágú zöldségfélék

Ami azt jelenti, hogy a brokkoli, a kelbimbó, a spárga, a paprika és a sárgabab A-, C- és K-vitaminban gazdag, valamint magas folsav, béta-karotin, kalcium, magnézium és rosttartalommal is bírnak.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X