Főoldal > DIÉTA > Ezeréves kínai fogyasztószer az oolong tea

Ezeréves kínai fogyasztószer az oolong tea

diétafogyásfogyasztó teaoolong teateatestsúlyzsírégetés
0

Írta:

Ez az a tea, ami garantáltan segít a fogyásban. Évezredes kínai receptúra alapján készült teakeverék, melynek rendszeres fogyasztása kedvezően befolyásolja az emésztést és ezen keresztül a testsúly átalakulását is: hatásos zsírölő.

Egy kis tea történelem

Egyszer volt, hol nem volt, élt egy Su Long nevű teatermesztő… Ez a Su Long nem csak teázni, de vadászni is szeretett, és egy véletlen folytán – vagy tán tudatosan – a két tevékenységének köszönhetően felfedezte a wulong, azaz oolong, magyarul Fekete Sárkány teát. Különlegességét mutatja, hogy eredetileg a Song dinasztia korában ez a teafajta volt a császárnak felajánlott adóadomány. A köznép nagyon sokáig nem ihatta, fogyasztása csak a császári család kiváltsága volt.

Rokonságban van a zöld teával

Fogyasztó ereje nem véletlen, mert valójában a zöld és az oolong tea levele azonos fajta teafáról származik. A legnagyobb különbséget az adja, hogy a zöld teát szedés után kiterítik száradni, az oolong tea azonban egyfajta különleges fermentációs folyamaton is keresztül megy, ez adja a különleges színét és izét. A fermentáció hőmérsékletének emelkedésével ugyanis a levelekben található katechin oxidálódni kezd, ami a levelek színének sötétedését idézi elő. A folyamat során a polifenol érték megnő, ennek köszönhetően magas antioxidáns tartalma van. A tea színének és ízének megváltozásával megnő a levelek polifenol, flavonol, flavon, fenolsav, aminosav és enzim értéke is. Levelei kiváló forrásai az antioxidánsoknak, vitaminoknak és ásványi anyagoknak, így tartós fogyasztása segíthet megelőzni a betegségeket és javítani az egészségi állapotodat.

, Image: 170048061, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Panthermedia

Harc a zsír ellen

Az oolong tea gyógyhatása mindenekelőtt rendkívüli vértisztító tulajdonságának köszönhető. Emiatt fokozatosan és egyenletesen, minden káros mellékhatás nélkül fogyaszt. Javítja a zsírok anyagcseréjét, és csökkenti a koleszterinszintet. Egyik legfontosabb hatása, hogy megakadályozza a zsír lerakódását. Olyan természetes zsírégető hatással rendelkezik, amely az egyéb zsírégető táplálék-kiegészítőket fel is válthatja. Akár 157 százalékkal több zsírt képes elégetni, mint rokona, a zöld tea. Koffeint is tartalmaz, így plusz energiához juttat, javítja a mentális egészséget, és kihajtja a felesleges vizet a szervezetből. Emellett általános közérzetjavító is, lassítja az öregedést, hidratálja a bőrt, benedvesíti a levegő miatt kiszáradt torkot, és jót tesz a tüdőnek is.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X