Főoldal > DIÉTA > Egyél és fogyj egyszerre legelő diétával!

Egyél és fogyj egyszerre legelő diétával!

diétaétkezésevésfalatfogyásnassolástáplálkozás
0

Írta:

Ha azt hiszed, hogy ez lehetetlen, van egy jó hírünk: nem az! Megérkezett a diéta, ami nem tiltólistákból áll, hanem az evésre buzdít. Csak pár alapszabályt kell betartanod, és egy hónap alatt 4-5 kilótól is megszabadulhatsz.

Kizárt, hogy az evéstől fogyni lehessen – gondolhatnád jogosan. Ám a Grazing-diéta a sikert épp a folyamatos az evésre alapozza, vagyis az evés anyagcsere-pörgető hatására. A neve is innen ered: „grazing” vagyis „legelés”, ami annyit jelent, hogy egész nap „legelészhetsz”, vagyis eszegethetsz. Persze csak néhány fontos szempontot figyelembe véve. Az egyik az, hogy reggel 6.00 és 6.30 között egyél először, és ezután 2-3 óránként iktass be egy-egy étkezést, egészen a lefekvésig. A másik fontos szabály pedig az, hogy 1400 kcal-nál ne legyen több a napi kalóriabeviteled. Ha azt gondolod, hogy ez lehet a diéta gyenge pontja, akkor tévedsz: a trükkösen összeállított napi menü, a napi hétszeri étkezés és a jól összeválogatott hozzávalók segítenek abban, hogy az inzulinszinted ne liftezzen fel-le, hanem kb. egyforma szinten legyen egész nap. Ez azért kulcsfontosságú, mert így kizárt, hogy étkezés után fél órával farkaséhség gyötörjön. Ha a spéci étrendet még kiegészíted hetente minimum háromszori 60-90 perces edzéssel, akkor tényleg mindent megtettél azért, hogy egy hónap múlva jóval kevesebbet nyomjon a mérleg.

MINTAÉTREND

Korai reggeli

Zöldséges smoothie (2 dl)

Bármilyen zöldségből készítheted, szuper napindító lesz. Préselhetsz klasszikus zöld italokat káposztából, uborkából, lime-ból, citromból, de jöhetnek a színesebb cékla- vagy répalevek is. Ha idegenkedsz a szokatlan ízektől, hígíthatod az italokat több vízzel vagy zöld teával.

Reggeli

Zabpehely, sovány tejjel / müzli natúr joghurttal / 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér, retekcsírával

Figyelj a mennyiségekre és a minőségre: 3-4 evőkanál zabpehelyre csak fél deci tejet önts, és csakis az ízesítés nélküli müzlit és joghurtot válaszd!

Tízórai

Friss gyümölcs- vagy zöldségnasi (10 dkg)

Zellerszár, répa, uborka, karalábé – mind megfelel a célnak, akár mixelve, vagy külön-külön is. Ha már unod a nyers zöldségek rágcsálását, dobd fel őket egy kis pirított szezámmaggal, tökmaggal vagy zöldfűszerekkel!

Ebéd

Natúr halfilé pirított zöldségekkel / Grillezett csirkemell barna rizzsel, salátával / Zöldborsó-krémleves korianderrel

Alapszabály, hogy 400 kcal körül ebédelj, ezt betartva elvileg bármit ehetsz, de tanácsos a grillezett, fóliában sült, sütőzacskós fogásokra fókuszálni és a rántott kedvenceidet inkább hanyagolni. A krémleveseknél felejtsd el a tejszínnel sűrítést, hisz az igazi kalóriabomba. Ehelyett mindig saját alapanyagukkal sűrítsd őket!

Uzsonna

Zabkeksz, tönkölykeksz / Almaszirom

A kekszekből süss ki nagyobb adagot, és turbózd fel az ízüket változatosan: reszelhetsz hozzá citromhéjat, gyömbért, megszórhatod fahéjjal, mandulával, kókuszreszelékkel.

Vacsora

Gombás omlett / wokban sült zöldség / körözött sovány túróból, puffasztott rizzsel

A vacsorát lehetőleg este 6-7 óra közé időzítsd. Próbálj ki extra fűszerezéseket, mert nemcsak az ételek ízét dobják fel, de az anyagcserédet is még jobban pörgetik.

Kései vacsora

Bazsalikomos paradicsomsaláta light mozzarellával / pirítós barna kenyérből, snidlinggel

Hagyj időt az evésre és élvezz minden falatot, így hamarabb lesz telítettségérzeted – kevesebb ételtől. Ügyelj rá, hogy a nap utolsó étkezése és a lefekvés előtt teljen el legalább másfél óra, így biztosan nyugodtan fog telni az éjszaka, és kipihenten ébredhetsz.

A teljes cikket a Wellness magazin 2016. májusi számában találod!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X