Főoldal > DIÉTA > A legjobb energetizáló tippek kávé helyett

A legjobb energetizáló tippek kávé helyett

betegségegészségenergiakávé
0

Írta:

Fárasztó, túlhajszolt, stresszes időszakban az energiatartalékaink kiürülnek, pedig pont ilyenkor lenne rá igazán szükség. Kávéval és különböző energiaitalokkal próbáljuk felpörgetni magunkat, amelyek rövid ideig segítenek is, de pár óra múlva ismét visszaesik a vitalitásunk. Olyan energizálók erejét érdemes inkább bevetni, amelyek nemcsak hosszabb távon hatnak, hanem közben szervezetünk egészségéről is gondoskodnak.

 

Javítsd a teljesítőképességed ginsenggel!

A ginseng kiváló természetes élénkítő, egyszerre növeli a szellemi és fizikai teljesítőképességet is. Keleten egyenesen az élet gyökerének nevezik. Vizsgaidőszak idején szedése kifejezetten javasolt, mivel jelentősen javítja az emlékezőképességet. Az endokrin mirigyek serkentésével segíti, hogy a szervezet hasznosítani tudja a vitaminokat és az ásványi anyagokat, amelyek elengedhetetlenek a szervezet megfelelő működéséhez.

Élénkíts és fogyj guaranával!

A guarana egy örökzöld kúszónövény, amely a koffein növényi formája. Hatóanyaga, a guaranin hasonló hatású a koffeinhez: azonnali energialöketet ad és segíti az összpontosítást. Ugyanakkor, a kávéval ellentétben, hatását 5-6 órán át is képes kifejteni. Biztonságosan stimulálja a központi idegrendszert. Fogyókúra esetén is bátran szedheted, mivel egyben természetes zsírégető is. Segít, hogy a zsírokat energiaként használja fel a szervezet, ezáltal megakadályozza lerakódásukat, ráadásul étvágycsökkentő hatású is.

oatmeal.jpg ()

Nyerj erőt spenótból!

A spenóttól nemcsak Popey kapott előre, téged is garantáltan felpörget majd. A spenót remek folsavforrás, a folsavnak pedig kiemelkedő szerepe van a fáradtság és a kimerültség leküzdésében. Stresszes időszak esetén is kiváló, mivel természetes örömforrás. Ha a rajzfilmfigurától eltérően mégsem rajongsz a zöld energiaforrásért, akkor pótold a hiányzó folsavat, vagy más néven B9-vitamint, tablettából. Jó hír, hogy mesterséges vitaminkészítményből még jobb a felszívódása. Felnőtteknél 200 mcg fedezi a napi folsavszükségletet.

Egyél zabpelyhet a szükséges energiáért!

A zabpehely nem véletlenül a sportolók kedvenc tápláléka, fokozatosan felszívódó szénhidrátként ad hatalmas energialöketet. Érdemes ezért reggelire zabkását enni, hogy már a nap elején gondoskodjunk a szükséges energiáról. Nemcsak a fizikai teljesítmény fokozására jó, szellemi kimerültség és fokozott stressz ellen is igen hatásos jelentős magnéziumtartalma miatt. A B6-vitaminban gazdag zabpehely táplálja az idegrendszert is. 

Pörgesd fel magad C-vitaminnal!

A C-vitaminban gazdag citrusok természetes módon élénkítenek, fokozzák a koncentrációt. Érdemes megemlíteni, hogy a C-vitamin energiaregeneráló hatását rákos betegeknél terápiaként alkalmazzák. Meglátod, sokkal energetikusabban indul a napod, ha a reggelt egy pohár narancs- vagy grapefruitlével kezded. Ha úgy érzed, természetes módon nem tudsz elegendő C-vitaminhoz jutni, nyugodtan pótold mesterségesen is, mivel túladagolni nem lehet (kiürül a szervezetből).

Kortyolj hosszú időre energizáló zöld teát!

Ha mindezek után ragaszkodsz egy bögrényi felpörgető, meleg italhoz, akkor kávé helyett válaszd a zöld teát. Élénkítő hatása hasonló, de mivel a kávéval ellentétben nem hirtelen, hanem fokozatosan szívódik fel, egyenletes lendületet ad a nap további részére. Koffeintartalma ráadásul szívbarát, nem terheli meg hirtelen a szervezetet, ezt pontosan lassabb felszívódásának köszönheti.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X