Főoldal > DIÉTA > 7 dolog, amit nem tudtál a fahéjról

7 dolog, amit nem tudtál a fahéjról

diétaegészségfahéjfogyókúrazsírégető
0

Írta:

Nem csak fűszerezésre és ízesítésre használhatod a fahéjat!

1. A hatékony zsírégető

Pótold az ételeknél a cukor egy részét fahéjjal, meglátod, az édes íz marad, ám segítségével mégis rengeteg kalóriát spórolsz meg! A pozitív hatást csak fokozza a fahéj emésztést segítő tulajdonsága, ami miatt a szír lebontásában is fontos szerpe van.

2. A színőrző

Ha szeretnéd, hogy a lilakáposzta főzés közben is megőrizze szép, gusztusos színét, adj hozzá egy csipetnyi fahéjat. Ez olyan kis mennyiség, amely nem zavarja meg az étel eredeti ízét, ahhoz mégis elég, hogy megőrizze a káposzta csodaszép színét, akár főzöd, akár párolod.

fahej2.jpg ()

3. A szagűző

Ha kellemetlen szag terjeng a lakásodban, szüntesd meg egyszerűen: tégy fel melegíteni a tűzre egy edénybe egy kis fahéjat némi cukorral. Aztán élvezd, ahogy a kellemes sütiillat szétárad a lakásban megszűntetve a rossz szagokat. Ráadásul nyertél egy finom italt is, mert ha felöntöd a cukros fahéjat egy kis tejjel, mennyei karamellás italt kapsz.
Egyébként kiváló szagűző az is – ráadásul dekorációnak sem utolsó -, ha pár egész fahéjrudat teszel egy pohárba, s az asztalra helyezed.

4. A növényvédő

Mivel a fahéj természetes gombaölő szer, így remekül alkalmazhatod akkor, ha növényt ültetsz. Ilyenkor a vágott szárvégeket vagy gyökeret hintsd meg egy csipetnyi fahéjjal, ezzel megóvod a fertőzésektől. 

5. Az ajakír alap

Keverj el egy kis shea vajat csipetnyi őrölt fahéjjal. Az egész elegyet tedd zárható tégelybe. Az így elkészített házi ajakápolód puhítja és szebbé varázsolja az ajkaidat. A fahéj ugyanis vérkeringés fokozó, ezért teltebbé és élénkebb piros színűvé válnak az ajkaid.

6. A narancsbőr elleni fegyver

Keringésfokozó hatása miatt lehet jó fegyvered a fahéj a narancsbőrrel vívott harcodban. Ehhez keverd a fahéjat a testápolódhoz, majd kend be vele vastagon a narancsbőrös területet. Ezután tekerd körbe celofánnal az érintett részt. Pihenj így 15-30 percet, majd mosd le a fel nem szívódott fahéjas krémet. Az így beinduló fokozott keringés hatására a méregtelenítés is jobban fog működni, ami segít megszbadulni a pangó nyiroktól.

7. A lehelet semlegesítő

A fahéj fertőtlenítő és szagsemlegesítő hatású, ezért pillanatok alatt megszünteti a kellemetlen leheletet. Eheted magában is, bár így erős az íze, de a teádba szórva egy csipetnyit, bármikor bátran fogyaszthatod.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X