Főoldal > DIÉTA > 5 tuti úszógumigyilkos étel

5 tuti úszógumigyilkos étel

csokoládédiétafahéjfogyáshaslapos hastáplálkozásúszógumizsírpárna
0

Írta:

Az amerikai diéta guru története ebben a szakmában tündérmesébe illő, hiszen duci kisfiúból vált sajtreszelő hasú királyfivá, majd a mesés átalakuláson felbuzdulva úgy döntött, hogy mindenkivel megosztja a titkát.

A táplálkozási szakértő szerint minden azon múlik, hogy mit eszünk, és milyen összetételű az adott étel. Az elhízás legnagyobb ludasainak az élelmiszergyártókat tartja, akik különböző adalékanyagokkal, – Bezoni csak elhízási adalékanyagnak nevezi ezeket – tartósítószerekkel töltik meg az ételeket, amelyek bizonyos fokú függőséget okoznak, és állandó fogyasztásra késztetnek.

Azon ugyan lehet vitatkozni, hogy ki az igazi felelőse az életét megkeserítő túlsúlynak, de az biztos, hogy az Egyesült Államokban az elhízás jelenti az egyik legkomolyabb egészségügyi problémát: évente mintegy 350 ezer ember hal meg valamilyen elhízáshoz kapcsolható betegségben. A derék körüli úszógumi pedig több mint esztétikai kérdés, ugyanis amit a felszínen látunk, az csupán a jéghegy csúcsa: a rejtett hasi zsír az igazi veszélyforrás, mivel ez körbefonja a belső szerveket, növelve ezzel a cukorbetegség, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Így tehát különösen fontos karbantartani ezt a területet, részben sporttal, részben pedig körültekintő táplálkozással. Ebben sietett a feszesedni vágyók segítségére Josh Bezoni, aki összeállította az úszógumi-gyilkos ételek toplistáját, amelyeket fogyasztva állítólag már egy hét után laposabb lesz a hasunk.

profimedia-0002987465.jpg ()

1. Étcsokoládé

Az étcsokoládé igazi kincs, jótékony hatásairól már számos alkalommal írtunk, napi néhány kocka elfogyasztása pedig külsőnkre is jó hatással van, mivel magas antioxidáns tartalma és a benne található teobromin, illetve olajsav elősegíti a zsírégetést. Mint általában, ez esetben is érdemes legalább 70%-os vagy annál magasabb kakaótartalmú desszertet választani.

2. Avokádó

A hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő guacamole alap nagyon magas rostokban (zöldségenként 11-17 gramm), melynek köszönhetően nem éhezünk meg olyan hamar, a telített zsírsavak pedig serkentik a zsírégetést.

3. Tojás

A tojás fogyasztása – sárgájával együtt – fogyókúra idején vitatott dolog, ám a dietetikus szerint magas fehérjetartalma miatt bátran fogyaszthatjuk, ám érdemes szabadtartású tyúkok tojásait választani, mivel ezek több energiát adnak.

4. Fahéj

Kutatók szerint a fahéj gazdag olyan antioxidánsokban, amelyek növelik az inzulinérzékenységet és hatásosak a vércukorszint stabilizálásában. Tehát ezentúl bátran szórhatsz dupla adagot a reggeli kávédra!

5. Joghurt

A legtöbb ízesített joghurt nem része az úszógumi-diétának, hiszen ezek tele vannak cukorral, ám a natúr joghurtok zöld utat kaptak, hiszen az értékes probiotikumok pozitív hatását ez esetben nem üti ki a cukor.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X