Főoldal > DIÉTA > 5 egészségtelen étel, amiről mégse mondj le!

5 egészségtelen étel, amiről mégse mondj le!

diétaegészségtelenételketchuppopcornsörtáplálkozásvaj
0

Írta:

Nem muszáj teljesen lemondanod ezekről az ételekről!

Vaj

A diétázók körében a vaj megemlítése is bűnnek számít, pedig van néhány jótékony hatása, amiről jobb, ha te is tudsz. Kutatások bizonyítják, hogy a vajban található zsír segíti bizonyos vitaminok felszívódását, ilyen az A-, D-, E-, és a K-vitamin. Ne mondj hát le a jó öreg vajas pirítósról! Válaszd a joghurttal dúsított változatát, így megspórolsz némi kalóriát is.

Csípős dip

Amellett, hogy szuper ízt ad a nachosnak és a burritosnak, a csípős mártogatós szószok a kilók leadásában is segítenek. Az Európai Táplálkozástudományi Folyóiratban megjelent tanulmány szerint kapszaicin tartalma a ghrelin nevű éhség-hormon szintjét csökkenti, a GLP-1 szintjét pedig növeli, így garantáltan nem leszel éhes jó néhány órán át.

Popcorn

Mivel minimális kalóriát tartalmaz, azt gondolnánk, hogy valószínűleg nem bővelkedik tápanyagokban sem. Pedig ez a közkedvelt mozirágcsa tele van rostokkal, és rákellenes antioxidánsokban is gazdag. Sőt, kutatásokból az is kiderült, hogy a pattogatott kukorica büszkélkedhet a legmagasabb polifenol szinttel az összes snack közül.

popkorn.jpg ()

Sör

Azt hiszed, hogy a vörösbor az egyetlen egészséges alkoholos ital? Gondold újra! A sör nem tűnik túl táplálónak, pedig mértékkel fogyasztva (1-2 pohárral, 1 pohár=150/175 kalória) igenis az. Antioxidáns tartalma megegyezik a boréval, az árpa és a komló csupán másféle flavonoidokat rejt, mint a szőlő. Emellett a sör a szilícium egyik legjobb forrása, ami a csont ásványi sűrűségét növeli.

Ketchup

Amennyiben főzött paradicsomból készül, a ketchup likopinban gazdag, ami egy rendkívül erős antioxidáns, így védelmet biztosít a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben. Bár ez a legtöbb ketchupra igaz, egy tanulmány szerint a bioketchupban 60%-kal több a likopin grammonkénti mennyisége, mint a hagyományos márkák paradicsomszószában.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X