Főoldal > DIÉTA > 4 tiltott étel, ami valójában segít a fogyásban

4 tiltott étel, ami valójában segít a fogyásban

csokidiétaétcsokoládéétkezésfehérjefogyássajttésztatiltott
0

Írta:

Azt hitted, hogy ezektől az ételektől jobb óvakodni? Tévedsz!

Csokoládé (de csakis reggel!): Az egyik legújabb kutatás során megfigyelték, hogy azok az emberek, akiknek a reggelije egy kis desszertet is tartalmazott, 18 kg-val többet fogytak a fogyókúra alatt, mint azok, akik rendszeresen alacsony kalóriás, alacsony szénhidráttartalmú reggelit fogyasztottak – és ami a lényeg, hogy a „csokievők” meg is tudták tartani az elért eredményt. A reggel elmajszolt édességgel megelőzheted a későbbi sóvárgásokat és a túlevést is.

Wellness Cafe tipp: Készíts egy tálka zabkását, törj bele pár kocka étcsokoládét, és koronázd meg felszeletelt eperrel és pirított mandulával.

Tészta

Akad benne szénhidrát bőven, ennek ellenére a kalóriatartalma nem olyan vészes és hogy ha a teljes kiőrlésű verzióját választod, akkor azzal megfelelő mennyiségű, laktató rostot vihetsz be a szervezetedbe. Egyes tanulmányok szerint a főtt tésztában lévő jelentős vízmennyiség szintén hozzájárul ahhoz, hogy tovább érezd magad jóllakottnak. Amikor szénhidrátokat eszünk, a hatásukra a testünkben felszabadul a szerotonin nevű hormon, ez pedig segít abban, hogy nyugodtnak és elégedettnek érezzük magunkat.

Wellness Cafe tipp: Próbáld ki a teljes kiőrlésű pennét, bolondítsd meg párolt zöldségekkel és marinara szósszal.

sajt2.jpg ()

Sajt

Ha fogyásról van szó, a sajtban lévő kalcium zsírégető hatása sokkal többet nyom a latba, mint a kalóriaértéke. Ha nem jutsz elegendő kalciumhoz, az előidézheti, hogy több kalcitriol nevű hormon képződjön a szervezetben, ez pedig egy olyan hormon, amelynek hatására a test zsírt raktároz el. A tudósok számos vizsgálattal támasztották alá, hogy a kalciumban gazdag ételek fogyasztásával a fogyás sokkal eredményesebb lesz, ám azzal kapcsolatban még nem lelték meg a választ, hogy a kalciumtartalmú táplálék kiegészítők miért nem bizonyulnak olyan hatékonynak, mint a kalciumban bővelkedő ételek. 25 g sajtban egyébként 200 mg kalcium rejlik.

Wellness Cafe tipp: Mindennap uzsonnára, vagy csak úgy rágcsálnivalóként, csipegess el 50 grammot a kedvenc sajtodból (keresd inkább az előreszeletelt változatokat, így könnyebben be tudod tartani az 50 grammos limitet)!

Krumpli

Természetes, hogy a sült krumpli, ami tocsog az olajban, nem éppen diéta-barát ennivaló. Ellenben ha egészségesen készíted el, nagyon is jót tehetsz vele a szervezetednek. Egy közepes krumpliban mindössze 1 g cukor van, és egyáltalán nincs benne zsír vagy nátrium.

Wellness Cafe tipp: Ebédre készíts kb. ököl nagyságú sült krumplit (szigorúan olaj nélkül), öntsd nyakon egy kevés tetszőleges szósszal, fogyassz mellé grillezett csirkét, és köretként salátát.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X