Főoldal > DIÉTA > 3 szuper módszer: így fogyj almával!

3 szuper módszer: így fogyj almával!

almadiétahabzsolásrost
0

Írta:

A mondás szerint „minden nap egy alma az orvost távol tartja”, és ha erre nincs is bizonyítékunk, az biztos, hogy ha beiktatod az étrendedbe, a mérleg nyelve lejjebb fog kúszni. Készítsd el a nap folyamán ezeket az olcsó, mégis fenséges almás finomságokat, és élvezd, hogy csak úgy apadnak le rólad a kilók.

 

1. Reggeli: Csökkentsd a kalóriákat!

Egy tál zabpehely reggelire mindig kiváló választás. Édesítheted juharsziruppal (de csak óvatosan, mert 1/8 csésze 100 kalóriát tartalmaz), vagy meglocsolhatod négyszer annyi natúr, cukormentes almaszósszal: fél csésze ugyanis csak 52 kalóriát tartalmaz. Fogyaszd ezt az ízletes reggelit minden nap a héten, így nem csak 336 kalóriát spórolsz magadnak, hanem 10,5 gramm rosttal is gazdagodhatsz a hét végére.

2. Rágcsálnivaló tízóraira vagy uzsonnára: Töltődj fel rostokkal, hogy megelőzd a habzsolást!

A természetes gyümölcscukorban gazdag alma remek éhségűző, ugyanis tele van élelmi rostokkal. Rágcsálj el egy nagyméretű almát (a héjával együtt), ami összesen 116 kalóriát és 5,4 gramm rostot tartalmaz. A magas víztartalomnak és az elképesztő mennyiségű rostnak köszönhetően egészen a következő étkezésig tele leszel tőle, így megelőzheted a magas kalóriatartalmú ételek nassolását.

alma2.jpg ()

3. Desszert: Hanyagold a kalóriabombákat!

Csak összehasonlításképpen: fél csésze csokoládés fagylalt 250 kalóriát, 2 darab házi készítésű csokis süti pedig 178 kalóriát tartalmaz. Márpedig még vacsora után is ritkán állunk meg fél csészénél, vagy 2 darabnál… Ha rendszeresen fogyasztasz kisebb-nagyobb desszerteket vacsora után, az hamarosan rutinszerűvé válhat, ezért spórolj magadnak pár kalóriát és élvezd a természetes cukrokban gazdag, kalóriaszegény kényeztetést a sütemények és a csokoládék helyett. Szeletelj fel egy kis almát (77 kalória), és öntsd le egy evőkanál mézzel (64 kalória), majd szórd meg egy kevés fahéjjal, és máris kész a 141 kalóriás desszert. Ha kiadósabb édességre vágysz, távolítsd el egy nyers alma középső, magos részét, tömködd ki apróra vágott dióval és mazsolával, öntözd meg egy kevés mézzel, majd dobd be a sütőbe, és ha megsült, máris fogyaszthatod a mennyei, almás desszertet.

Fotó: Profimedia – Red Dot

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X