Főoldal > DIÉTA > 10 étel, amitől kimerültnek tűnhetsz

10 étel, amitől kimerültnek tűnhetsz

arcbőrbőrproblémadiétaétkezésfáradt bőrszénhidrát
0

Írta:

Mindannyian ismerjük azokat a napokat, amikor az ember belenéz a tükörbe és egy kialvatlan, karikás szemű önmaga néz vissza. Ilyenkor leggyakrabban legyintünk, hiszen tudjuk, nem aludtunk jól, nem pihentünk eleget az elmúlt napokban.

Van azonban az az eset, amikor megvolt a megfelelő mennyiségű alvás és víz, mégis mindenki azt kérdezgeti: nem aludtál éjszaka? Ilyenkor érdemes végiggondolni, mit ettünk vagy ittunk az elmúlt napokban, hiszen ez befolyással lehet megjelenésünkre.

1. Alkohol

Az egyik legrosszabb, biztosan felelős a fáradt, beesett arcodért! A túl sok alkohol dehidratál, miközben felpuffaszt és fáradtság érzését generálja benned, és még a bőrödet is szárazzá és sötétté teszi. Persze néha muszáj kiengedni a fáradt gőzt, a legjobb, ha annyi pohár vizet iszol, amennyi alkoholos italt, így elkerülheted a kiszáradást.

2. Só

A szervezet számára szükséges a , mégis akár káros is lehet. Az ok megint a dehidratációban keresendő, a só ugyanis szárít, amitől fáradtnak és kimerültnek fogsz tűnni. Használj más fűszereket is a són kívül, ha az ételedet túl ízetlennek érzed nélküle.

3. Olajban sült ételek

Kétségtelenül finomak a mindenféle bő olajban kisütött húsok, zöldségek, sajtok, de ezzel együtt hatalmas rombolást hajtanak végre a bőrödön. A bőröd száraz és múmiaszerű lesz. A bő olajban készített ételeket nem kizárólag a szép bőr érdekében érdemes kerülni, hanem a nem kíván kilók felkúszása miatt is.

4. Mesterséges édesítők

A mesterséges édesítők azok számára készülnek, akik vércukorszintüket szeretnék csökkenteni. Az aszpartám a legismertebb mesterséges édesítő, azon kívül, hogy ízületi fájdalmat és puffadást okoz, az édesség utáni sóvárgásod is növeli. Válassz természetes édesítőt, például mézet vagy gyümölcscukrot.

5. Szénhidrát

A túl sok szénhidrát nincs jó hatással a bőrre, károsítja a bőrsejteket és rombolja a kollagént. A bőröd fénytelen, fáradt és szomorú hatású lesz tőle. Természetesen szénhidrátra is szükség van, de ha teheted, válassz alacsony szénhidrát-tartalmú ételeket, zöldségeket és salátát.

6. Vörös hús

A legtöbb ételhez hasonlóan a vörös hús is nyugodt szívvel fogyasztható mértékkel. Egy tanulmány szerint a vörös hús fogyasztása korai ráncosodást okoz. A húsban lévő karnitin ugyanis károsítja a vérsejtek falait.

7. Cukorka

A cukor okozta cukorsokk nem a legjobb a szervezeted számára, de még a bőröd egészségét is károsítja. Teljesen persze nem szükséges megvonnod magadtól az édes dolgokat, de próbálj meg inkább gyümölcsöt enni, amikor valamit nassolni szeretnél.

8. Csípős ételek

A csípős ételek jók az anyagcsere szempontjából, mert fokozzák azt, így tulajdonképpen a diétádat is segítik. A baj azonban az, hogy ha túlzásba viszed, károsítják a bőrödet. Sajnos irritálják a bőrsejteket, ettől az puffadttá, sápadttá és pattanásossá válhat.

9. Feldolgozott húskészítmények

Az ilyen felvágottak tele vannak tartósítószerrel és sóval a jobb íz érdekében. Gyulladást idéznek elő, ami miatt a bőröd élettelenné és puffadttá válhat. A frissen szeletelt felvágottak egészségesebb alternatívát kínálnak előre csomagolt társaiknál.

10. Fánk

Egy finom kerek, cukros, mogyorós, csokis vagy bármilyen fánk nagyon finom, ez kétségtelen. Azonban tele van zsírral, szénhidráttal és cukorral, melyek közül többről fent is kifejtettük, miért nem jó. Ha szeretnéd elkerülni a plusz kilókat, egészségtelen bőrt, fáradtságot, akkor inkább kerüld a fánkozókat!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X