Főoldal > DIÉTA > A nassolás is segíthet a zsírégetésben? Igen!

A nassolás is segíthet a zsírégetésben? Igen!

diétaédességétkezésfogyásnasinassolásrágcsálnivaló
0

Írta:

Sokszor elég nehéz megállni, hogy ne rágcsáljunk valamit két étkezés között. Sajnos, azt nem tudjuk megígérni, hogy csipszet és fagyit is nyugodtan ehetsz, de szerencsére azért bőven vannak egészséges és mégis finom nasi-alternatívák.

A nassolás élményéről tehát nem kell lemondanod, csak elég a következőket betartanod:

1. számú szabály: Figyelj az adagokra és az időzítésre!

Azzal persze nem segíted a fogyókúrádat, ha egyszerre eltüntetsz egy csomag kekszet, ezért mindig adagold ki a napközbeni nasidat. Szedd ki egy külön tányérra még akár a joghurtot is, utána pedig már ne menj vissza a konyhába repetázni. Egy adag nasira nagyjából 200 kalória engedélyezett. De az adagokon túl az időzítésre is figyelj! Edzés előtt például kifejezetten hasznos egy müzliszelet vagy valamilyen szénhidrátban dús harapnivaló, edzés után pedig fehérjékben gazdag snack-et válassz!

2. számú szabály: Keress egészséges alternatívákat!

Ha rád tör a csoki utáni vágy, ne próbálj meg ellenállni neki, mert később egy gyengébb pillanatodban nagy valószínűséggel kétszer annyit fogsz befalni belőle. A szenvedés helyett inkább keress diétás megoldásokat, hogy csillapíthasd az édesség utáni sóvárgásodat. Ezáltal a nassolás élvezete megmarad, a bűntudat viszont elszáll. A tejcsoki helyett válaszd például a magas kakaótartalmú étcsokit, amit zabkeksszel kombinálhatsz, így hamar eltelsz tőle.

nass2.jpg ()

3. számú szabály: A tápanyagok aránya is fontos

Nemcsak a főétkezéseknél, hanem a nassolásnál is fontos a fehérje-zsír-szénhidrát aránya. A fehérjékben dús harapnivalókat mindig egészítsd ki szénhidrátban és rostokban gazdagabb ételekkel, és persze fordítva. Rágcsálj például teljes kiőrlésű kekszet alacsony zsírtartalmú joghurttal, a gyümölcsök és zöldségek mellé pedig csipegess egy kis sajtot.

4. számú szabály: A folyadékpótlásról se feledkezz el!

A nasi-adagod mellé készíts oda egy palack ásványvizet is, és minden falat után kortyolj egyet belőle! A víz hamarabb eltelít, viszont kalóriát szinte egyáltalán nem tartalmaz, így megakadályozhatod, hogy túlzásba vidd a nassolást. Ha pedig valamilyen magasabb sótartalmú rágcsát választasz, akkor dupla mennyiségű vizet igyál hozzá, különben hamar dehidratált leszel. 

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X