Főoldal > DIÉTA > Nem drog, hanem gyógyító csodaszer a kendermag!

Nem drog, hanem gyógyító csodaszer a kendermag!

csodaszerdiétaegészségfehérjefogyáskendermagmag
0

Írta:

A legtöbb embernek a kábítószer jut eszébe a kenderről, pedig magja egészséges és sokoldalú gyógyító csodaszer. Az emberiség történetében az élelemtermelés kezdete óta termesztett növény.

 Készíthető belőle vitorla, kötél, papír, de mégis a gyógyászati hatása a legnépszerűbb.

Nincs kábító hatás, csak könnyen felszívódó fehérje

A legfontosabb kiemelni, hogy a kendermag nem tartalmazza a kábító hatású delta-D-tetrahidro-kannabinolt (=THC). A THC ugyanis a növény virágos hajtásainak levelein elhelyezkedő mirigyekben van. A kendermag fogyasztásának így semmilyen egészségkárosító vagy kábító hatása nincsen!

A kendermagban fellelhető fehérje a legmagasabb szinten hasznosítható növényi fehérjék közé tartozik. A kendermag fehérjéje rendkívül könnyen felszívódik, így nagymértékben hozzájárulhat az egészséges immunrendszer fenntartásához. Fehérjében olyannyira gazdag, hogy vetekszik a szójával, de vele szemben még emészthetőbb is. Ugyancsak gazdag omega-3 és omega-6 zsírsavakban is. Nagyon jótékony hatással van a szervezetre: tisztítja beleket, csökkenti a székrekedést, esszenciális zsírsavai segítségével oxigén juttat a sejteknek, védi a szívet, gyorsítja a sebgyógyulást, csökkenti az ízületi fájdalmakat és gyulladásokat. Emellett segít a bőr, a haj és a köröm egészségének megőrzésében.

kendermag2.jpg ()Kendermagolaj, az igazi csoda

A kendermagból magas tápértékű olaj sajtolható ki. Ez az olaj tartalmazza az immunrendszer számára fontos gamma-linolénsavat is (GLA).  Növeli a prostaglandin képződését és segíti a gyulladások kezelését. A menstruáció előtt fellépő fájdalmak, ízületi gyulladások és a cukorbetegség-eredetű idegbántalmak enyhítése is kiváló. A kendermagolaj viszonylag magas omega-3 zsírsav tartalommal rendelkezik, aminek szerepe van a koleszterin anyagcserében, megelőzi a vérrögképződést, ahogy meggátolja a vérlemezkék leragadását is.

Edd és fogyj!

A kendermagolaj nagyon ízletes, fogyaszthatod úgy is, hogy a napi étkezések során az ételt meglocsolod egy evőkanál olajjal, vagy kedvenc italába kevered. Jól illik a párolt zöldségekhez, salátákhoz, de még a vajat is helyettesítheted vele. A kenderteákat pedig különböző ízesítésekben is meg lehet vásárolni. Érdemes, mert fogyni vágyóknak is tökéletes megoldás, mivel a kendermagolaj a gyomor falát vékony réteggel vonja be, így az üres gyomorban termelődő gyomorsav nem irritálja a gyomor nyálkahártyáját, ezáltal csökken az éhségérzet is.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X