Főoldal > DIÉTA > Ezért egyél minden nap egy almát

Ezért egyél minden nap egy almát

almaantioxidánsdiétaegészséggyümölcsvitamin
0

Írta:

Szívesen rágcsálgatsz ezt-azt, de tartani szeretnéd a súlyod és az egészséged is fontos számodra? Egyél minden nap (legalább) egy almát.

Ez a zamatos finomság az év minden szakában elérhető, és ráadásul még válogathatsz is a különböző fajták között.

Mindegy milyen formában, a lényeg, hogy fogyassz belőle minél többet. Ha kényelmesebb, akkor otthon darabold fel, és tedd egy műanyag edénykébe, hogy a munkahelyen már semmi gondod ne legyen vele. De akár le is reszelheted, sőt, ha még egy evőkanál mézet is keversz bele, az tuti, hogy nem kell tartanod a betegségektől. De az sem kifogás, ha minden reggeled merő rohanás: csak beledobod a tatyódba a lédús gyümit, és indulhat a nap. Összegyűjtöttük, miért is ajánlott minden nap fogyasztani.

1. Megkönnyíti az emésztést

Mint minden gyümölcs, így az alma is rostban gazdag. A benne található pektin nem szívódik fel a bélben, hanem megköti a vizet. Ez azoknak jó hír, akik szorulással küzdenek, hiszen a víz fellazítja a székletet, és így ez a kellemetlen probléma is megszűnik.

2. Széppé varázsol

Persze így is gyönyörű vagy, de a szépségért – mint tudjuk – tenni kell. Nem csak kívülről, belülről is ápolnod kell bőrödet ahhoz, hogy minél üdébb maradhasson. Az almában található rengeteg vitamin pedig a „belső hidratálást” is elvégzi.

3. Erősíti a fogazatot

A 21. századi ember sajnos túl kényelmes. Még rágni is elfelejt, mert azzal túl sok idő és energia megy el. Pedig ez előbb-utóbb visszaüt. Aki sok nyers gyümölcsöt, zöldséget fogyaszt, annak a fogazata is erősebb lesz, és kevesebb emésztési problémával kell számolnia.

almaeves2.jpg ()

4. Távol tartja a betegségeket

Mivel rengeteg vitamin és ásványi anyag található meg benne, ezért egy egészséges étrend elképzelhetetlen alma nélkül. A megerősített immunrendszeredet pedig igen nehezen kezdik ki a betegségek.

5. Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát

Sajnos hazánkban élen járunk a különböző emésztőrendszeri daganatok listáján. Az túlzott szénhidrát- és fehérjebevitel miatt beleink mozgása lelassul, így a daganatok kialakulására is nagyobb az esély. Azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztanak almát, nem csak a bél-, hanem számos más daganat kialakulásának az esélyét is csökkenthetik.

6. Szinten tartja a koleszterinszinted

Magas a koleszterinszinted? Gyakran fogyasztasz zsíros, nehéz ételeket? Akkor neked kötelező “desszertként” egy almát elfogyasztanod. A gyümölcs ugyanis még arra is képes, hogy a koleszterinszintet „karban tartsa”. Persze a zsíros ételeket sem árt hanyagolni.

7. Segít a koncentrációban

Éhes vagy, de messze még az ebédidő? Na meg egyébként sem szeretnéd egészségtelen nassokkal teletömni a hasadat? Ha elmajszolsz egy almát, tuti átlendít a holtponton. A benne található gyümölcscukor és rosttartalom annyi energiát ad, hogy délig csak kibírod valahogy.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X