Főoldal > DIÉTA > Ezek a sportos emberek kedvenc ételei

Ezek a sportos emberek kedvenc ételei

áfonyaantioxidánsburgonyadiétamandulasportolóvitamin
0

Írta:

Kövesd a sportos emberek példáját, és iktasd be ezeket az ételeket az étrendedbe!

Mandula

A sportolók kedvenc olajos magva egyértelműen a mandula, ami rendkívül gazdag E-vitaminban, magnéziumban és egészséges, egyszeresen telítetlen zsírokban. Egy marék mandula tökéletes délutáni nassolnivaló, valamint remekül használható sütemények elkészítéséhez is, ami reggel a kávé vagy a tea mellé ínycsiklandozó választás.

Mogyoróvaj

Ki mondta, hogy a mogyoróvaj nem egészséges? Tele van egyszeresen telítetlen zsírokkal és fehérjével, éppen ezért remekül beilleszthető bármilyen étrendbe, ameddig mértékkel fogyasztod. Válaszd a természetes, cukormentes változatát, és fogyaszd teljes kiőrlésű kenyérre kenve.

Avokádó

A szívbarát avokádó szintén a sportolók kedvencei közé tartozik. Amikor hagyományos guacamolét készítesz, add hozzá a vitaminokban és ásványi anyagokban dúskáló gyümölcsöt a gazdagabb, krémesebb és egészségesebb verzióért.

avocado.jpg ()Lazac

A lazac az egészséges táplálkozás egyik alappillére lehet, főleg, ha szeretnéd növelni a fehérjebevitelt. Amikor lazacot készítesz, adj az ételnek extra zamatot ízlés szerint egy kevés rozmaring, kakukkfű vagy oregánó hozzáadásával.

Édesburgonya

A burgonyáról sokan hiszik, hogy egészségtelen, azonban tele van tápanyagokkal. Amellett, hogy káliumban gazdag, ami segít a vérnyomás normalizálásában, tele van rostokkal, B- és C-vitaminnal, és a benne található szénhidrát, azaz a keményítő képes beindítani a zsírégetést a szervezetben. Legközelebb, amikor sült krumpli után sóvárogsz, válaszd a főtt édesburgonyát (ami egy nagy adag vasat is tartalmaz).

Étcsokoládé

Amikor az egészséges életmódról beszélünk, a kulcsszó a mértékletesség. Az élet pedig egyszerűen nem lenne teljes csokoládé nélkül. Ezért, ha édesség után sóvárogsz, add meg a módját, és válassz exkluzív étcsokoládékat például cseresznyével vagy mogyorófélékkel ízesítve, és egyszerre egy sornál sose fogyassz többet.

Áfonya

Az antioxidánsokban gazdag áfonya minden egészséges háztartás kötelező eleme. Tökéletes edzés utáni turmix készíthető belőle, ha lenmaggal, tejsavó fehérjével és egy kevés agave nektárral mixeled össze a tejet vagy a vizet.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X