Főoldal > DIÉTA > 6 kevésbé ismert diétás étel a gyors súlyvesztésért

6 kevésbé ismert diétás étel a gyors súlyvesztésért

diétatáplálkozás
0

Írta:

Néhány zöldség és gyümölcs valamilyen oknál fogva kimarad a látómezőnkből, ha diétába kezdünk. Pedig színesebben, változatosabban és egészségesebben étkezhetünk, ha a következő hat ételt is rendszeresen beépítjük az étrendünkbe.

 

1. Articsóka (1 nagy)
(8 gramm rost, 87 kalória)

Bátran vásárolj belőle sokat és ha nem fogy el, tedd be a mélyhűtőbe, hiszen ez a zöld növény fagyasztott formában is majdnem annyi rostot tartalmaz, mint a friss. Nem csak egészséges, hanem ízletes is és nagyon sokoldalúan elkészíthető. A mi kedvencünk az articsóka sajtmártással. Próbáld ki te is!

2. Málna (1 csésze)
(8 gramm rost, 64 kalória)

Az illatos, színes bogyóknak magas a rákellenes ellagic sav tartalmuk, amelyek meggátolják a rákos sejtek növekedését. Tehát nem csak a fogyókúrához kitűnő, hanem élettanilag is fontos a fogyasztása. Önmagában is finom gyümölcs, de ha igazán dőzsölni akarsz, adj hozzá egy kevés laktózmentes fagyit, és isteni desszertet kapsz!

pumpkin2.jpg ()

3. Sütőtök (1 csésze, pépesítve)
(7 gramm rost, 116 kalória)

A sütőtök gazdag forrása az alfa- és béta-karotinnak. Nemcsak halloweenkor érdemes beszerezni! Kedvencünk a nagyon könnyen elkészíthető sült sütőtök.

4. Kelbimbó (1 csésze)
(6 gramm rost, 65 kalória)

A kelbimbó a legtöbb zöldségnél több fehérjét tartalmaz, az egyik legjobb választás télen. Ha nem vagy biztos benne, hogy szereted, adunk rá 5 indokot, hogy minél előbb beszerezz egy nagy adagot!

5. Kivi (1 csésze)
(5 gramm rost, 110 kalória)

Egy kivi a napi C-vitamin szükségleted 273 százalékát biztosítja. Ebből a szempontból sokkal egészségesebb, mint a narancs, pedig a C-vitaminról elsősorban a citrusfélék jutnak eszünkbe. A következő vásárláskor néhány szem kivi is kerüljön a kosaradba!

6. Körte (1 közepes)
(6 gramm rost, 103 kalória)

A körtének magas az oldódó rosttartalma, amely csökkenti a koleszterinszintet. Ha eddig csak az alma rajongója voltál, érdemes a lédús körtét is meghívni a buliba, főleg, ha egy kicsit édesebb ízre vágysz.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X