Főoldal > DIÉTA > 5 étel, amiben több a fehérje, mint egy tojásban

5 étel, amiben több a fehérje, mint egy tojásban

egészségfehérjegasztroproteintáplálkozástojás
0

Írta:

A tojás tökéletes fehérjeforrás, így ideális táplálék sportolóknak is. Nem véletlen, hogy még Sylvester Stallone is nyers tojást tör magának futás előtt Rocky Balboaként.

A tojás hírneve valóban nem érdemtelen: egyetlen darab főtt tojásban 6 gramm fehérje rejlik, mindez praktikusan, könnyen magunkkal vihető formában.

Monopolhelyzetére azonban nem szolgált rá teljesen, hiszen sok más olyan étel létezik, amely hasonlóan remek izomépítő. Az alábbi 5 élelmiszerben például egyenesen több fehérje van, mint egy tojásban!

Szárított alga

A hal nem az egyetlen tengeri táplálék, amely tele van értékes fehérjével: már két teáskanálnyi szárított hínár 8 gramm fehérjében bővelkedik. Mindez csupán 40 kalória, így fogyókúra idején is bátran fogyasztható.

Wellness Cafe tipp: dobd fel a salátád tengeri algával vagy fogyaszd szezonális, sült zöldségekkel.

Pirított szójabab

Már negyedcsészényi szójabab 15 gramm fehérjét tartalmaz, valamint jókora adag rostot és káliumot is. Tedd pirított kenyérkocka helyett a salátádba vagy ropogtasd magában, nasiként.

Görög joghurt

Ha fehérjéről van szó, a natúr, zsírszegény görög joghurt igazi sztár: egy kis pohárnyiban 17 gramm fehérje rejlik, és mindez alig 100 kalória.

Gruyère sajt

A sárga színű, félkemény svájci sajtot íze miatt felülmúlhatatlannak tartják, de fehérjetartalma sem elhanyagolható. Egy adagban 8 gramm fehérje található, alakunk érdekében azonban nem árt figyelnünk az adagra, hiszen már pár falatnyi 117 kalóriával emeli a napi bevitelünket.

tokmag2.jpg ()

Pirított tökmag

A tökmag inkább magnéziumtartalmáról híres, azt már kevesebben tudják, hogy ez az ízletes ropogtatnivaló remek fehérjeforrás is: negyedcsészényiben 10 gramm fehérje található.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X