Főoldal > DIÉTA > 4 ok, hogy citromos meleg vízzel kezdd a napot

4 ok, hogy citromos meleg vízzel kezdd a napot

citromcitromos meleg vízcitromos vízdiétaegészségfogyásgyomorégésimmunerősítésmeleg vízméregtelenítés
0

Írta:

Kezdd a napot egy olyan rutinnal, ami méregteleníti a tested, segítség a fogyókúrádban, és a reggeli gyomorbajaidon is segít!

Ha éppen próbálsz leszokni a reggeli kávéról, egy csésze forró citromos víz kiváló alternatívát jelenthet számodra. Így máris jobban indul a nap, kissé savanykás ízének és tápláléktartalmának köszönhetően. Itt van rögtön 4 ok, hogy miért kezdd ezzel az itallal a napot!

1. Elősegíti a méregtelenítést minden egyes nap

Habár első ránézésre a citrom savasnak tűnik, meglepő módon remek lúgosító gyümölcs, segít egyensúlyban tartani a szervezet pH-értékét. A reggeli, üres gyomorra elfogyasztott meleg citromos víz nagy segítséget nyújt a szervezeted számára a méreganyagok eltüntetésében, tulajdonképpen kiöblíti a toxinokat.

2. Beindítja az emésztést

Ez a csodálatos ital stimulálja az emésztőrendszered, így az veled együtt ébred. Az emésztőrendszer beindítása segít fogyni és könnyíti a nap folyamán később bevitt ételek emésztését.

3. Segít a fogyásban

A citrom pektint, egy olyan oldható rostot tartalmaz, ami sokat segít fogyási céljaid elérésében. Ha eddig minden reggel cukrozott teával vagy kávéval indítottad a napot, a citromos víz beiktatásával máris csökkentetted a napi kalóriabevitelt.

4. Megnyugtatja a háborgó gyomrot

Ha tele hassal feküdtél le, nagy valószínűséggel puffadt, égő gyomorral fogsz felébredni. Jól jönne valami gyorsan ható, egyszerű és természetes megoldás a problémára? Akkor a forró citromos víz legyen a választásod! Flavonoidtartalma miatt ugyanis a citrom kitisztítja a bélrendszert, redukálja a savasságát, te pedig máris jobban érzed magad.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X