Főoldal > DIÉTA > 3 dolog, ami közelről sem olyan diétás, mint gondolnád

3 dolog, ami közelről sem olyan diétás, mint gondolnád

csirkediétássalátaszendvics
0

Írta:

Jobb, ha vigyázol ezekkel az ételekkel, mert azt hiheted, hogy diétásak, mégsem így van!

1. Pulykás szendvics

Az, hogy mennyire sovány a hús, nem a fehérje típusától függ. Éppen ezért egy pulykás szendvics tartalmazhat több zsírt és kalóriát, mint egy marhahúsból készült hamburger, ha a darált hús magasabb zsírtartalommal bír. Például egy 90 grammos húspogácsa, ami 95 százalékban sovány, darált marhahúsból készült, 145 kalóriát és 6 gramm zsírt tartalmaz, míg egy 90 grammos 85 százalékban sovány pulykahúsból készült húspogácsa 250-et és 16 gramm zsírt.

Jobb választás: Ha hamburgert eszel, válaszd a legsoványabb húsból készült változatot. Még egészségesebb, ha babfasírtot készítesz. A kutatások kimutatták, hogy a feketebab több antioxidánst tartalmaz, mint az áfonya, valamint akik rendszeresen fogyasztanak babot, kisebb derékbőséggel rendelkeznek és 22 százalékkal kevesebb esélyük van az elhízásra. A feketebabból készült burgerek rendkívül ízletesek avokádóval, ami a legkiválóbb “jó” zsírforrás. Az avokádó rengeteg antioxidánst és káliumot tartalmaz, valamint természetes vízhajtóként funkcionál, segít megakadályozni a puffadást és a vízvisszatartást.

2. Grillezett csirkés saláta

A saláta mindig a legegészségesebb ételnek tűnik, azonban a feltétek és az öntetek rengeteget ronthatnak a friss zöldségeken. Egy hagyományos adag grillezett csirkés saláta BBQ öntettel akár 1000 kalóriát és közel 100 gramm szénhidrátot is tartalmazhat.

limonade.jpg ()

Jobb választás: Legközelebb, ha grillpartira vagy hivatalos, válaszd a saslikot. Nyársalj fel pár darab zsírszegény húst (csirkét, pulykát, vagy akár más zsírszegény fehérjét is előnyben részesíthetsz: rákot, esetleg tofut), valamint sok friss zöldséget (paprikát, hagymát, gombát, cukkinit). A grillezés kihozza a zöldségek természetes, édes ízét, és még a pluszkalóriáktól sem kell tartanod. Ha még ízletesebb saslikot szeretnél, kend be a húsokat pestóval vagy fokhagymás olívaolajjal. Bónuszként: az olyan egészséges zsírok, mint az olívaolaj, tízszeresére növelik a szervezetedben az antioxidánsok felszívódását.

3. Limonádé

A bolti limonádék a valódi gyümölcslé helyett tele vannak cukorral és citromaromával. Fél liter hagyományos, palackozott limonádé 10 kockacukornyi cukrot tartalmaz, ugyanannyit, mint a szénsavas üdítők, és semennyi C-vitamint.

Jobb választás: Készítsd el a limonádét saját kezűleg! A frissen facsart citromléből készült limonádéból már negyed csésze biztosítja a napi C-vitamin szükségleted 50 százalékát. Egy friss tanulmány kimutatta, hogy azok a sportolók, akik nem vesznek magukhoz elegendő C-vitamint, 25 százalékkal kevesebb zsírt égetnek el az edzések során, valamint az alacsony C-vitamin bevitel összefüggésbe hozható a nagyobb testzsírszázalékkal és derékbőséggel is.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X