Főoldal > DIÉTA > Unod a banánt? Töltsd fel energiaraktáraid datolyával!

Unod a banánt? Töltsd fel energiaraktáraid datolyával!

banándatolyadéligyümölcsedzésemésztésgyümölcsimmunrendszerrostrosttartalomtápanyag
0

Írta:

Cseréld le az unalmas edzés előtti csemegédet, a banánt datolyára!

A legtöbben a banánra voksolunk, amikor edzés előtt gyors energiára van szükségünk. Nem csoda, mivel hihetetlenül könnyen emészthető és szinte bárhol beszerezhető. Te is azok közé tartozol, akik mégis kezdik már unni a banánt? Próbáld ki a datolyát, amely hasonlóan tökéletes energiaforrás, könnyen emészthető és igazán finom is.

Könnyen emészthető

Ez a mennyei édesség nagyszerű energiaforrás, így bátran ajánljunk edzés előttre. Ráadásul, nem okoz diszkomfort érzetet a gyomorban, mivel kizárólag könnyen emészthető cukrokat tartalmaz. Így, ha edzés előtt 1-2 órával nem volt időd enni, szó szerint bedobhatsz 1-2 datolyát közvetlenül előtte.

A banánnal összehasonlítva, kisebb adagban több cukor található, így kifejezetten gyors energiaforrásnak való. Akár 1-2 darab is megfelelő üzemanyag a szervezet számára, a gyomorban mégis olyan érzetet kelt, mintha egyáltalán nem ettél volna. Ha tartalmasabb étkezésre vágysz, energiaszeletet is készíthetsz belőle házilag.

Energiatartalma tökéletes

Másik előnye, hogy tökéletes energiaforrás edzés előtt, ráadásul bárhova könnyen magaddal viheted, akár műanyag dobozba, akár fóliába csomagolva. Egy datolyában kevesebb, mint 70 kalória és 17 g szénhidrát található. Keresd a mesterséges összetevők nélküli datolyát a boltok polcain, amely nem tartalmaz hozzáadott cukrot, kukoricaszirupot és maltodextrint.

Igazi tápanyagbomba

Amellett, hogy könnyen emészthető szénhidrát, a datolya nagyszerű kálium-, kalcium-, vas- és magnéziumforrás. Ráadásul tele van fitotápanyagokkal is, amelyek erősítik az immunrendszert, ami sajnos a kemény edzések következtében könnyedén legyengülhet. A fitotápanyagok segítik az újraépülés folyamatát, illetve védik a sejteket a szabadgyökök károsító hatása ellen.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X