Főoldal > DIÉTA > Pörgesd fel az anyagcseréd ezzel a 9 étellel!

Pörgesd fel az anyagcseréd ezzel a 9 étellel!

anyagcsereanyagcsere-fokozásdiétaétkezésfogyásmetabolizmustáplálkozászsírégetés
0

Írta: and

Olvass tovább és megtudod, mi az a 9 étel, mely természetes módon pörgeti fel az anyagcseréd, vagyis

Olvass tovább és megtudod, mi az a 9 étel, mely természetes módon pörgeti fel az anyagcseréd, vagyis segít fokozni a fogyásod!

Tojás

A tojás szuper fehérjeforrás. Mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza, melyre szükséged van. Már több tanulmány igazolta, hogy azok az emberek, akik tojást esznek reggelire, a nap további részében kevesebb kalóriát visznek be. A fehérjében gazdag reggeli csökkenti az étvágyat, így elősegíti a fogyást.

Tipp: A legjobb, ha reggel viszel be több kalóriát és sportolsz. A tojás remek reggeli és mozgás utáni regeneráló.

Chia mag

A chia magot gyógyszerként használják Közép- és Dél-Amerikában és sok más kultúrában, ugyanis hatékonyan tartja távol a diabéteszt, és szív- és érrendszeri betegségeket. A chia magok tele vannak egészséges gyulladáscsökkentő zsírokkal, fehérjével, rosttal. Egy evőkanál 2500 mg omega-3 zsírsavat tartalmaz, 4,5 gramm rostot és 3 gramm fehérjét. 

Fahéj

A fahéj igazi zsírégető, és minden háztartásban megtalálható. Blokkolja a glükóz felszívódását és fokozza az inzulin hatását, ezzel gyorsítva a cukor elégetését. A gyulladáscsökkentő hatása miatt tovább segíti a cél elérését. Stabilizálja a vércukorszintet, így elkerülhető a farkaséhség, majd az utána következő zabálás.

Tipp: Ezentúl adj a kávédhoz fahéjat!

fahej2.jpg ()

Bogyós gyümölcsök

Ezek az apró gyümölcsök nagyon ügyesen harcolnak a betegségekkel, például a szív- és érrendszeri problémákkal. Az eper, áfonya, szeder is jó választás. Ezek ugyanis fokozzák a súlyvesztést, segítenek megelőzni a cukorbetegség kialakulását és tele vannak antioxidánsokkal.

Gyömbér

Gyakran csak „univerzális orvosság” néven emlegetjük, mert gyulladáscsökkentő, vérnyomáscsökkentő, segíti a gyomor- és bélrendszer működését. Fűszerként használva a gyömbér növeli a zsírégetést és csökkenti az étvágyat. A kellemetlen bélrendszeri tünetek ellen is használható, mint a büfögés, székrekedés, emésztési zavar, puffadás, emésztési zavar, hányinger.

Tipp: Próbálj meg gyömbért adni a sült ételeidhez, vagy egy bögre forró vízbe téve készíts gyömbér teát!

Zöld tea

Amikor fogyásról és zsírégetésről van szó, a zöld tea mindig szóba kerül. A benne lévő koffein fokozza az energiafelhasználást és a zsír-oxidáció aktiválásával a szimpatikus idegrendszer működését. A fogyasztása általában fogyást szokott eredményezni.

Tipp: Fogyassz el 2-3 bögre zöld teát naponta! Csökkenti az éhségérzetet és fokozza az anyagcseréd.

Avokádó

Az avokádó az egyik legjobb gyulladáscsökkentő étel. Emellett magas a rost- és fehérjetartalma, valamint omega-9 zsírban is gazdag, ennek „lánykori neve” olajsav és csökkenti az éhségérzetet.

Quinoa

A gluténmentes quinoa nagyon sok magnéziumot tartalmaz, mely kulcsfontosságú a vércukorszint stabilizálásánál. Más oldalról: eltelít. A quinoának rendkívül magas a fehérjetartalma és nagyon sokáig energiával látja el a szervezeted.

Tipp: Mindig mosd meg a quinoát főzés előtt, mert viszonylag sok vegyszer lehet a felületén. Figyelj rá, hogy a quinoában sok az oxalát, mely vesekövet eredményezhet erre hajlamos embereknél!

quiona2.jpg ()

Cayenne bors

A kapszaicin felgyorsítja a zsírégetésed, akárcsak a csípős dolgok általában, mert aktiválja a stressz-hormont a szervezetedben. Amikor a szimpatikus idegrendszered működésbe lép, több energiára van szüksége a testednek, így felgyorsítja az anyagcserét. Ez a folyamat a termogenezis, ekkor a zsír hatékonyabban oxidálódik. Ez a folyamat már 20 perccel azután beindul, hogy megetted a cayanne borsot.

Tipp: Maradj távol a kapszacint tartalmazó étrendkiegészítőktől, inkább vidd be természetes formában!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X