Főoldal > DIÉTA > Karcsú derekat szeretnél? Így érd el!

Karcsú derekat szeretnél? Így érd el!

cukordiétaedzésfogyásfogyókúrafutáslapos hasmozgásnarancsbőrpilatessportszénhidrátzsírégetés
0

Írta:

Ezeket az egyszerű tanácsokat tartsd be, hogy olvadjon a zsír a deréktájról!

Még csak ki sem tavaszodott, de már most aggódsz a bikiniszezon miatt? Nyugi, mire a télikabátot felváltják a lengébb ruhácskák, addigra te is darázsderékkal büszkélkedhetsz. Csak néhány egyszerű, de hasznos tanácsot kell megfogadnod és betartanod.

A fogyás, formásodás és feszesítés egyaránt két dolgon múlik: a sporton és a helyes táplálkozáson. Ha bármelyik is hiányzik, szinte biztos, hogy lehetetlen elérni a kívánt hatást. A deréktáji zsírok eltüntetése is csak egészséges életmóddal sikerülhet, és ha megfogadod a tanácsainkat, végleg búcsút mondhatsz az idegesítő úszógumiknak.

Igyál sok folyadékot

A folyadék, legfőképpen a víz elengedhetetlen a súlyvesztéshez. Felpörgeti az anyagcserét, így segít megszabadulni a pluszkilóktól. Hastájékon is. Dobj be minden nap a táskádba egy ásványvizes palackot, és gyorsítsd fel a karcsúsodás folyamatát rendszeres folyadékfogyasztással. Ne feledd: a tiszta vizet egyetlen üdítő sem pótolhatja.

Felejtsd el a cukrot és az egyszerű szénhidrátokat

Sokak fejében élnek tévhitek a szénhidrátfogyasztással kapcsolatban. Ha fogyni akarsz, csupán az egyszerű szénhidrátokat kell kerülnöd, úgy mint a fehér lisztet, és az ezekből készült ételeket, hiszen azok rendszeres fogyasztása egyenesen arányos nem csak az elhízással, de sok súlyos betegség előfordulásával is. A cukorra ugyanez a szabály érvényes: keress más alternatívákat édesítésre, ha szeretnél néhány centit lefaragni a derekadból.

Pilates, az úszógumigyilkos

Régóta keresed a számodra megfelelő sportot, de eddig valahogy nem sikerült megtalálnod? Ha szeretnél egy igazán hatékony mozgásformát a magadénak tudni, ugyanakkor felesleges izomtömeget nem szeretnél “növeszteni”, próbáld ki a pilatest. Mivel a nyújtott izmot erősíti, ezért a fogyás centikben lesz mérhető, és nem csak a hasadon.

Darázsderék játszva

Emlékszel még gyerekkorod kedvenc játékaira? Az ugrálókötél és a hulahopp karika egészen biztosan a mindennapjaid része volt. Akkor még eszedbe sem jutott, hogy ezek az eszközök milyen remek szolgálatot tehetnek felnőtt korodban is. A hulahopp karika valóságos csodaeszköz, ha egy kicsit “összébb szeretnéd húzni a nadrágszíjat”. Ha nem hiszed, próbáld ki: tuti, hogy néhány perces pörgetés is garantált izomlázat fog eredményezni.

Végezz célirányos gyakorlatsorokat

Igaz, hogy rengeteget teszel derekad karcsúságáért, ha eljársz futni és edzeni, de ne feledkezz el a célirányos gyakorlatsorokat sem beiktatni a mindennapjaidba. Persze minden mozgás segít a felesleges kilóktól megszabadulni, de sokkal eredményesebb lehetsz, ha olyan gyakorlatokat végzel, ami ott formálják a tested, ahol te azt szeretnéd.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X