Főoldal > DIÉTA > Házi gyömbérital – finom, olcsó és fogyaszt!

Házi gyömbérital – finom, olcsó és fogyaszt!

egészségfűszergyömbérgyömbéritalital
0

Írta: and

Ha szeretnél sokáig egészséges maradni, próbáld ki ezt az egyszerű, de nagyszerű italt!

Gyömbér, te csodaszer

Évezredek óta ismerjük, de még mindig nem tudjuk minden titkát: a gyömbér valóban az egyik legfantasztikusabb főszernövény. Azon túl, hogy tisztít és fertőtlenít, vágykeltő hatású is, ezen kívül számos étel és ital ízesítésére használható: sütemények, halak, húsok és levesek pikáns és ízletes kiegészítője. A kínaiak és az indiaiak esküsznek rá, nem véletlenül: emésztéskönnyítő hatással bír, tehát ha jól belakmározol mondjuk gyömbéres csirkéből, akkor sem valószínű, hogy megüli a gyomrodat. Ha pedig útközben nincs nálad rágó, és meglátsz valahol egy fűszerüzletet, rágcsálj el egy darab gyömbért: édes és friss leheletet eredményez. Szóval az általunk ajánlott gyömbérital tisztít (így fogyaszt is), jót tesz az emésztésednek, és még a libidódat is az egekbe emeli.

gyomber2.jpg ()

Miből és hogyan?

Miért jobb otthon gyömbéritalt keverni, mint megvenni a bioboltban? Az egyik része a kihívás: szuper érzés, hogy te is el tudod készíteni, amit az okosok, ráadásul a saját szájízed szerint. A másik ok persze, hogy bár nagyon fincsik ezek a biolöttyök, sajnos iszonyú drágák, és otthon ugyanannyi pénzből sokkal több italt készíthetsz. Lássuk, mire lesz szükséged az előállításához!

– egy csésze barnacukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű sztívia)
– egy csésze meghámozott, összevágott friss gyömbér
– egy csésze víz
– 12 csésze hűtött szóda
– 12 szelet citrom vagy cukrozott gyömbér

Az elkészítés pedig valóban pofonegyszerű: a cukrot, a gyömbért és a vizet egy kisebb edényben, közepes lángon főzd össze, amíg a cukor meg nem olvad. Vedd kisebbre a lángot, és párold a keveréket 10 percig. Aztán szűrd le, és hagyd kihűlni. Add hozzá a szódát és a citromot vagy a cukrozott gyömbért. Figyelem: ha a szirup túl sűrű vagy édes lesz, több szódát is tehetsz hozzá, az arány nagyjából 2 evőkanál szirup egy csésze szódához. Jól hangzik, igaz? Irány a fűszerbolt!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X