Főoldal > DIÉTA > A legjobb zsírégető gyümölcsök télen

A legjobb zsírégető gyümölcsök télen

ananászgyümölcskivimangópapayazsírégetés
0

Írta:

A vitamindús gyümölcsöket télen is megtalálhatod a piacon vagy a boltokban, és szép számmal akad köztük olyan, ami hatékonyan veszi fel a harcot a túlsúllyal.

Ananász

Az ananász legértékesebb anyaga a bromelin nevű enzim, mely a fehérje emésztésében nyújt hatékony segítséget, valamint szerepet játszik a zsír elégetésében is. Fogyókúra idején ez a gyümölcs, illetve a belőle nyert gyümölcslé számottevően befolyásolja a testsúlyod alakulását, kedvező irányba. Csökkenti az édesség utáni vágyat, miközben száz grammja mindössze 57 kalóriát tartalmaz. Csökkenti a vér savtartalmát, így segíti a szervezet sav-bázis egyensúlyának megőrzését, helyreállítását. C-vitamint, káliumot, folsavat, cukrot, gyümölcssavat, rostanyagot tartalmaz, vitaminforrásként tarthatjuk számon, és szerencsére már nem számít luxuscikknek.

Mangó

Ahogyan a mangó sem luxusgyümölcs többé. 300-400 Ft-ért már bármelyik szupermarketben megvásárolhatod a különleges illattal és ízzel bíró gyümölcsöt. Nincs még egy olyan gyümölcs, mely annyi sejtvédő béta-karotint tartalmazna, mint a mangó. Kiváló antioxidáns forrás, A-, E-, és C-vitaminnal vértezi fel a szervezeted, és rengeteg B-vitamint tartalmaz, mely által nyugtatja az idegeket. Fogyasztása segít feldolgozni a zsírt, B6-vitaminjai pedig részt vesznek a fehérje-anyagcserében, vagyis, ha rendszeresen sportolsz az izomépítést is segíti. Mangántartalma is segíti a zsírégetést, gyümölcshúsa pedig az emésztést javítja.

Bamboo Bowl of Tropical Fruit including: Pomegranate, Banana, Kiwi, Starfruit, Papaya, Mango Pineapple., Image: 3664819, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Kivi

Akár C-vitamin bombának is nevezhetjük a kivit. Magnézium- és C-vitamin-tartalma serkenti az anyagcserét, és fokozza a karcsúsító hormonok képzését, valamint erősíti az immunrendszert. Kalciumtartalma erősíti a csontokat és az idegeket, káliumtartalma vízhajtó, és erősíti a szívet, vastartalma pedig fokozza az oxigénszállítást a sejtekbe. Nem árt tudni, hogy a kivinek erős utóérő hatása van, így célszerű mindig egy picit keményebb darabokat választani, szobahőmérsékleten ugyanis néhány nap alatt megfelelőre puhul.

Papaya

Ez az egzotikus gyümölcs sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, de ami fogyókúrás szempontból még fontosabb, hogy enzimjei az anyagcserére valódi zsírégetőként hatnak, ugyanis az ananász hatóanyagaihoz hasonlóan feldarabolják a fehérjéket, így azok gyorsabban eljutnak rendeltetési helyükre, a sejtekbe, ahol aztán felpezsdítik a zsírlebontást. Hatás a gyorsabb fogyás, és az erősebb immunrendszer. Ráadásul egy nap elég, ha a gyümölcs egyik felét eszed csak meg, mert már ez a mennyiség is fedezi a napi vitamin-, és ásványi anyag szükségleteid.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X