Főoldal > DIÉTA > Egészséges, kalóriaszegény smoothie-k karácsonyra

Egészséges, kalóriaszegény smoothie-k karácsonyra

diétagasztrokarácsonyreceptsmoothietélturmix
0

Írta:

A smoothie igazi jolly joker, ha valami egészséget, mégis finomat szeretnél inni, ráadásul akár egy étkezést is helyettesíthetsz vele, sokszor annyira laktató.

Még egy előnye, hogy otthon is pillanatok alatt elkészítheted, hiszen csak be kell dobálni a hozzávalókat a turmixgépbe, és pár perc múlva már kortyolhatod is. Ezekért a karácsonyi variációkért pedig garantáltan mindenki odalesz, így nyugodtan kínálhatod süti helyett is.

Pekándiós turmix

A pekándiót különösen magas folsav- és E-vitamin tartalma miatt szeretik, na meg persze finom édeskés íze miatt. Ráadásul koleszterinben szegény, így a belőle készült édesség némileg ellensúlyozza a karácsonyi lakomákat. A megfelelő hozzávalókkal pedig finom smoothie-t készíhetünk belőle, amit egyaránt imádni fognak a gyerekek és a fogyókúrázók is.

Hozzávalók:

–    4 dl mandula- vagy kókusztej
–    2 banán
–    1 csésze pekándió, amit előzőleg beáztattunk legalább fél órára
–    1 fél rúd vanília
–    1 teáskanál fahéj
–    1 teáskanál őrölt chai magkeverék

Wellness Cafe tipp: Reggelire adj hozzá egy kis zabpelyhet, de magában délutáni nasinak is kiváló!

Mentás-fahéjas smoothie

Elsőre talán bizarrnak tűnik ez az ízkombináció, de érdemes megkóstolni! A menta és fahéj ráadásul garantáltan felpörgetik a szervezeted – így legalább nem lustálkodással telnek majd a délutánok. A fahéj ezenkívül az anyagcserédet is gyorsítja, így duplán hasznos, a menta pedig a fejfájás ellen segíthet.

Hozzávalók:

–    2 dl mandula- vagy kókusztej
–    2 dl görög joghurt
–    fél rúd vanília
–    két marék friss menta
–    2 teáskanál fahéj

Wellness Cafe tipp: Ez a smoothie hűtve a legfinomabb, ezért ha van időd, hagyd állni egy kicsit a hűtőben, vagy keverhetsz hozzá jégkockákat is.

voros2.jpg ()

Vörös áfonyás finomság

A vörös áfonya igazi téli immuntuning, és most már szerencsére nálunk is kezd elterjedni. Tele van C-vitaminnal, és segíti a HDL-koleszterin (a jó koleszterin) termelődését is. Piros színe miatt ráadásul még jobban illik az ünnepi menübe. Ízében remekül passzol hozzá a gyömbér, ami segíti az emésztést és felpörgeti az anyagcserédet.

Hozzávalók:

–    3 csésze áfonya (nagyjából 500 g), ha frisset nem kapsz, jó a fagyasztott is
–    3 teáskanál frissen reszelt gyömbér
–    2 teáskanál bioméz
–    500 ml mandula- vagy kókusztej

Wellness cafe tipp: Csökkentheted a kalóriatartalmát, ha tej helyett szénsavmentes ásványvízzel készíted, mivel ez a smoothie üdítőként is nagyon finom.

Fotó: Profimedia – Red Dot, Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X