Főoldal > DIÉTA > 7 tipp, hogy ne eressz pocakot az ünnepek alatt!

7 tipp, hogy ne eressz pocakot az ünnepek alatt!

étkezéshízáskarácsonypocakünnepek
0

Írta:

Ezzel a 7 megoldással kerülheted el az ünnepi pocakeresztést

Az ünnepek az év legcsodásabb időszaka (igen!), de a leginkább hizlaló is (dupla igen!). Hogy elkerüld az ünnepek alatt felkúszó kilókat, fogadd meg tanácsainkat

Alkohol helyett szénsavas vizet igyál

A koktélok és pezsgők elengedhetetlen kellékei az ünnepi hangulatnak, de sajnos elképesztően hizlalóak és egészségtelenek. Az ünnepi alkoholos italok helyett próbáld meg szénsavas vízzel átélni a hangulatot. Minden megvan benne, hiszen vannak benne buborékok, töltheted szép pohárba, hangulatfokozóként pedig beledobhatsz egy citrom- vagy narancskarikát.

Ne „spórolj” kalóriát

Lehet, hogy azt gondolod, hogy ha reggeltől az esti vacsoráig nem eszel semmit, akkor azzal kalóriát spórolsz, de ez nem így van. Sajnos ilyenkor annyira kiéhezett leszel, hogy nem tudod kordában tartani az éhséged, ezért mindent felfalsz, ami csak elég kerül. A legjobb, ha egészséges finomságokat csipegetsz napközben, így könnyebben ellenállsz majd a desszertnek, zsíros húsoknak.

Rágózz sütés közben

Mindenki imádja a hókiflidet/bejglidet/zserbódat és akár 5-6 alkalommal is el kell készítened az ünnepek alatt? Így valóban kemény ellenállni a kísértésnek, de ha rágózol sütés közben, kevésbé valószínű, hogy nagy darabokat „csipegetsz” a süteményből.

family, holidays, generation, christmas and people concept - smiling family having dinner at home, Image: 212493604, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

Ne hagyd magad sóvárogni

Ha bizonyos ételeket tiltólistára teszel, sokkal jobban fogsz sóvárogni utánuk. A legjobban akkor tudod kontrollálni a bevitelt, ha külön kiszedsz magadnak egy kis adagot a vágyott finomságból és megeszed, de csak azt a mennyiséget, amit magadnak szedtél.

Mindent adj tovább

Tegyük fel, hogy te vagy a vacsora házigazdája. A legjobban akkor jársz, ha az este végén hazaküldöd a vendégekkel a maradék ételt. Nem nehéz kikövetkeztetni, hogy ha kevesebb sütemény marad a hűtődben, kevesebbet is fogsz enni belőle.

Viselj valami testhez simulót

Az ünnepi partik az öltözékekről is szólnak. Nagyon tudatos maradhatsz, ha testhez simuló ruhadarabokban érkezel (igen, például rövid és feszülős szoknyában, csini koktélruhában). Erre azért van szükség, mert a feszülős ruhák miatt jobban vissza tudod magad fogni, mint egy bő pulcsiban, ugyanis az ünnepi ruhadarabok nem rejtenek el semmit.

Aludj eleget

Rengeteg dolgod van a vacsorával, gyerekekkel, ajándékokkal, díszekkel…. viszont a kutatások szerint azoknak, akik 5 óránál kevesebbet alszanak, a hormonháztartása jelentősen átalakul, emiatt sokkal éhesebbnek fogod érezni magad. Amikor fáradt vagy, egyébként is nehezebben tudod kordában tartani magadat. Az ünnep a te pihenésedre is való, ezt nem szabad elfelejtened.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X