Főoldal > DIÉTA > Unod a mentát? Használj más zöld fűszerlevelet!

Unod a mentát? Használj más zöld fűszerlevelet!

bazsalikomdiétaétkezésfogyásfűszerfűszernövénykakukkfűmajorannamentamentalevélrozmaringtáplálkozástárkony
0

Írta: and

A mentát nem csak azért kedveljük, mert jó az íze és üdítő az illata, de nagyon sok egészs&

A mentát nem csak azért kedveljük, mert jó az íze és üdítő az illata, de nagyon sok egészségügyi előnye is van. Például remekül szünteti meg a hányinger érzését és a fejfájást. Akár friss levélből, akár szárított mentából készítesz teát, mind a két megoldás gyorsan és hatékonyan szünteti meg a gyomorbajokat és az étvágytalanságot.

Nagyon sok bőrápoló vagy szépségápoló termékben találhatunk mentát, vagy örök klasszikusként gondolj csak a fogkrémedre és szájvizedre! A menta nagyon hatékonyan segíti a depresszió  és szorongás leküzdését és a fogyást.

Mivel ennyi mindenben használjuk, sajnos a menta könnyen unalmassá válhat. Ha szeretné ezt elkerülni, itt van néhány alternatív megoldás, ha már unod a mentát.

Bazsalikom

A menta családjába tartozó bazsalikom rengeteg egészségügyi előnnyel rendelkezik. Használhatod tészták, saláták és szószok ízesítésére. Az olaszok tudják, hogy a bazsalikom kiválóan megy a paradicsomhoz, csirkéhez, tojáshoz, tonhalhoz, lazachoz, kukoricához és karfiolhoz.

Majoranna

mentas2.jpg ()Az oregano családjába tartozik a majoranna, melyet szintén az olasz konyhában használnak előszeretettel. Rengeteg pozitív egészségmegőrzéssel kapcsolatos tulajdonsága van a majorannának. Húsokhoz, tojáshoz, zöldségekhez, tésztákhoz, levesekhez használják leginkább.

Rozmaring

A menta családjába tartozik, egy igazán illatos fűszernövény, mely remek alternatívája a mentának. Nagyon izgalmas ízvilágával igazi változatosságot hoz a konyhádba. Tökéletes a csirke, malac és bárány ízesítésére.

Tárkony

Keserédes ízzel rendelkezik ez a fűszernövény, így igazán változatos és érdekes ízeket varázsolhatsz vele. Tökéletes a zöld salátákhoz és satátaöntetetkhez. De előszeretettel használják tojáshoz, a tenger gyümölcseihez, gombához és burgonyához.

Levendula

Biztosan találkoztál már levendulás haj- és bőrápoló termékekkel. A menta családjába tartozik ez a növény is. Nagyon fontos, hogy ha levendulát használsz ice tea vagy limonádé ízesítésére, takarékosan adagold, mert a túl sok levendula keserű ízt adhat. Kiválóan illik salátákhoz, krumplihoz, csirkéhez.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X