Főoldal > DIÉTA > 5 ok, miért szeresd a tökmagot

5 ok, miért szeresd a tökmagot

diétaétkezésmagtáplálkozástöktökmagzöldség
0

Írta:

Igazából nincs oka annak, hogy kidobd a tökmagot. Nagyon könnyű beépíteni a diétádba, hiszen adható salátához, de eheted magában is.

 

Itt az 5 legfőbb érv a tökmag mellett:

1. Egészséges

Ezek a kis zöld magok tele vannak magnéziummal, mely nagyon jó a szívnek. Kutatások szerint a magnézium segíti a szívritmust. Ismert még ezen kívül a vérnyomáscsökkentő hatásáról is.

2. Immunerősítő

Ha allergiás vagy, esetleg megfázásra utaló tüneteid vannak: fáj a torkod, köhögsz, folyik az orrod, nagyon jó megoldást jelent, ha minden nap megeszel egy marék tökmagot. Cinkben gazdag, így erősíti az immunrendszert.

3. Prosztataerősítő

A cink különösen fontos a férfiak számára. A tökmagban található cink segít elkerülni a prosztatamegnagyobbodást is.

tokmag2.jpg ()

4. Cukorbetegeknek segít

Tanulmányok szerint a tökmag hatékonyan lép fel az inzulintermelésben, vagyis serkenti azt. Erős antioxidáns tartalmának köszönhetően a tökmag segít leküzdeni a stresszt.

5. Ellazít

Ha lefekvés előtt fogyasztasz némi tökmagot, segíteni fogja az esti nyugodt pihenésed. Ezek a kis magvak a szervezeted triptofánnal látják el, mely javítja a kedélyállapotot, és segíti a nyugodt, mély alvást. Azoknak is ajánlott a tökmag, akik mindig eltérő időpontban tudnak csak pihenni.

Ez az 5 legjelentősebb érv a tökmagfogyasztás mellett. Igazán könnyű beépíteni ezeket az apró magvakat az étrendbe, mert keverheted a müzlidhez, eheted magában, teheted salátába, de akár még a muffin tésztájába is belekeverheted.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X