Főoldal > DIÉTA > 10 tuti érv a cseresznye mellett

10 tuti érv a cseresznye mellett

cseresznyediétaétkezésfogyásgyümölcsimmunrendszernövényráktáplálkozás
0

Írta:

Itt van néhány érv, hogy miért egyél és használj a sütikhez több cseresznyét. A legfontosabb ok: mert egészséges.

 

1. Dob az energiaszinteden

A cseresznye természetes módon tölt fel energiával. A kalória többsége a cseresznyében található természetes cukorból származik, mely feldobja a kedved és energiával lát el. Szóval, amikor legközelebb rosszkedvű vagy, egyél egy kis cseresznyét és jobban fogod érezni magad!

2. Segíti a könnyebb alvást

Ha nem alszol túl jól valamiért, érdemes egy kis cseresznyét fogyasztanod. A cseresznyében ugyanis metalonin van, ami segíti a jobb alvást. Legközelebb, amikor az álmatlanság gyötör, mielőtt a gyógyszerekhez nyúlnál, próbálj egy kevés cseresznyét enni napközben és meglátod, jobban fogsz aludni.

3. Jó tesz a szemednek

Egy újabb ok a cseresznyefogyasztás mellett, hogy jó hatással van a szemedre. Ez a fincsi gyümölcs gazdag A-vitaminban, ennek a vitaminnak egy részét a béta-karotin képezi, mely az éles látást és a szem egészségét segíti. A retinol egy másik alkotóeleme az A-vitaminnak, mely a bőr egészségéhez fontos. A cseresznye 20-szor több A-vitamint tartalmaz, mint az eper vagy az áfonya, szóval miért ne ennéd?

4. Segít megelőzni a rákot

Tudtad, hogy a cseresznyében lévő anyagok segítenek megelőzni a rákot? A cseresznye tele van természetes, erős antioxidánsokkal, ezek pedig csökkentik a rákos megbetegedés kockázatát. Itt az ideje, hogy több cseresznyét fogyassz!

5. Javítja az emésztést

A sok rostnak köszönhetően a cseresznye javítja az emésztésed, és segít alacsonyan tartani a koleszterinszintet. Egyél egy maréknyi cseresznyét, és minden rendben lesz “odalent”.

cseresznye2.jpg ()

6. Segít ízületi fájdalom és duzzanat esetén

A cseresznye remek antocianin forrás, ami segíti az ízületi fájdalom és duzzanat csökkentését és más krónikus betegségek esetében, mint a köszvény. Ha ízületi fájdalomban szenvedsz, a gyógyszerek előtt próbálj egy kis cseresznyét enni, bízz benne, használni fog!

7. Segít megelőzni az izomgörcsöket

Könnyen hozzájuthatsz káliumhoz a cseresznyéből. A kálium segít megelőzni és átvészelni az izomgörcsöket, tehát edzés előtt vagy után nagyon jó ötlet némi cseresznye fogyasztása. De fogyaszthatsz cseresznyelevet is, ha szereted. A cseresznye menstruációs görcsök és fájdalmak ellen is hatásos segítséget nyújt.

8. Serkenti az agyműködést

Amikor feledékenynek érzed magad, a cseresznye segít, függetlenül az életkorodtól. A kis bordó gyümölcs „az agy gyümölcse” néven is ismert, mert antocianinokban, egy bizonyos antioxidánsban gazdag, mely nagyon jó az agynak. Tehát, nassolj némi cseresznyét a problémamentes agyműködésért!

9. Jó a szívnek

Azokat az ételeket, melyek jók a szívednek, mindig érdemes enni és soha nincs késő vagy túl korán elkezdeni őket. A cseresznye csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, és minden fajta cseresznye jót tesz a szívednek.

10. Erős gyulladáscsökkentő hatása van

A sok-sok egészségügyi előny mellett a cseresznye remek gyulladáscsökkentő. Ez jó hír a futóknak, atlétáknak, akiknek gyakran van szükségük edzés után ilyesmire. Szóval, ha most valamilyen gyulladást érzel a szervezetedben, igyál napi 3x cseresznyelevet!

Ezután lehetetlen, hogy megfeledkezz a cseresznyéről. Fogyaszthatsz nyugodtan friss cseresznyét, de juice-ként vagy aszalványként is beviheted. Amikor boltban veszed, csak arra figyelj, hogy hozzáadott cukor nélkülit válassz!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X