Főoldal > DIÉTA > Alakbarát ünnepi finomságok – ezeket készítsd el!

Alakbarát ünnepi finomságok – ezeket készítsd el!

diétaédességétkezésfogyásnassolássüteménytáplálkozás
0

Írta:

Szeretnél egészséges, de nem hizlaló finomságokat készíteni karácsonyra? Próbá

Szeretnél egészséges, de nem hizlaló finomságokat készíteni karácsonyra? Próbáld ki FittAnyu, vagyis Varga-Nagy Judit könnyen elkészíthető, diétás, egészséges receptjeit! Nem fogod megbánni!

Fitt diós beigli

Hozzávalók 2 rúdhoz:
– 250 gr barna rizsliszt
– 2 tojássárgája
– 25 gr friss élesztő
– 2 ek. eritrit
– pici só
– 60 gr light margarin (puha)

fittanyu_beigli.jpg ()Dió töltelék:
– 150 gr darált dió
– ízlés szerint eritrit, vagy édesítő
– 1 marék mazsola
– 6-8 szem aszalt szilva
– pár csepp rumaroma
– őrölt fahéj
– kevés szójatej

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatom, majd a rizsliszttel, a tojások sárgájával, a margarinnal, sóval, és eritrittel egy keverőtálban jól összedolgozom. Pihenni hagyom, míg elkészítem a dió tölteléket.

A darált diót összekeverem ízlés szerint az eritrittel (ki milyen édesen szereti), hozzáteszem a mazsolát, az apró kockákra vágott aszalt szilvát, pár csepp rumaromát, őrölt fahéjat, és annyi tejet, hogy éppen ellepje. Közepes lángon sűrű krémet főzök belőle.

Kinyújtom a tésztát, rákenem a tölteléket, feltekerem, megkenem a tetejét tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.

Alakbarát zserbós szaloncukor

fittanyu_zserbosszaloncukor.jpg ()Hozzávalók:
– 150 gr darált dió
– 100 gr teljes kiőrlésű keksz (100 gr teljes kiőrlésű liszt, 50 gr light margarin, 3 ek. eritrit, 1 tk. sütőpor)
– 2 ek. cukormentes baracklekvár
– 2 tk. apróra vágott aszalt sárgabarack
– 100 gr 80%-os étcsokoládé

Elkészítés:
Először megsütöm a teljes kiőrlésű lisztből a kekszet. A keksz hozzávalóit egy tálban összekeverem, kis gombócokat formálok belőle, amit egy sütőpapírral bélelt tepsibe téve kissé megnyomkodok, hogy keksz formája legyen, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm. Ha kihűlt, egy tálban szétmorzsolom a kekszeket, hozzáteszem a darált diót, lekvárt, és eritritet, valamint az apróra vágott sárgabarackot és összegyúrom a tészát. Szaloncukor formákat készítek belőle, majd egy kis időre hűtőbe teszem, hogy jól összeálljon.

Addig az étcsokit felolvasztom, majd a megdermedt szaloncukrokat beleforgatom, és visszateszem a hűtőbe, hogy a csoki is rádermedjen.

Mákos-almás szelet alakbarát módon

fittanyu_almasmakos.jpg ()Hozzávalók:
– 3 nagyobb alma lereszelve nagylyukú reszelőn
– 150 gr darált mák
– 1 tk. fahéj
– reszelt citromhéj
– 80 gr eritrit
– 2 tojás
– 1 tk. sütőpor
– 3 ek. rizsliszt
– 50 gr darált dió

Elkészítés:

A reszelt almát  1 ek. eritrittel és a fahéjjal összekeverem. A tojásokat a többi eritrittel habosra keverem, hozzáadom a darált diót, darált mákot, rizslisztet, reszelt citromhéjat, sütőport, majd összeforgatom a fahájas almával. Egy sütőpapírral  kibélelt tepsibe teszem, 180 fokra előmelegített sütőbe teszem, és kb. 40 perc alatt megsütöm.

Ha kíváncsi vagy FittAnyu további receptjeire, vagy szívesen olvasnád egy kisgyermekes anyuka tanácsait arról, hogyan étkezz és mozogj, kattints FittAnyu honlapjára, vagy keresd a Facebook-on!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X