Főoldal > DIÉTA > Vitalizál és tisztít: ezért egyél kivit!

Vitalizál és tisztít: ezért egyél kivit!

diétaétkezésfogyásgyümölcsimmunrendszerkivivitalizálvitamin
0

Írta:

Nem csak látványos, de egészséges is, ráadásul a legegyszerűbb megoldás, hogy megszabadulj pár kilónyi feleslegtől.

 

Sosem szabad elfelejteni, hogy egyetlen zöldség vagy gyümölcs sem képes a csodára. Nem fogsz 10-15 kilót ledobni 1 hét alatt, de a kivi-diéta betartása 2-3 kiló mínuszt garantál. A néhány napig tartó kúra éhségérzetet vagy hiányállapotot sem okoz, sőt, fokozza a vitalitásodat!

Hasznos kis „tojás”

A kivi fontos nyomelemeket, ballasztanyagokat, ásványi anyagokat, E- és C-vitamint tartalmaz. Hatékony a gyulladásos betegségek gyógyításában, valamint K-vitamin tartalma a vér alvadásában játszik szerepet. Segíti a vesék munkáját, erősíti a csontokat, erősíti az immunrendszert, a vérereket és a kötőszöveteket, elősegíti a szívizom működését. Hatásos vérmérgezés, fertőzés és ínyvérzés ellen is. Naponta két kivi már fedezi a napi A- és C-vitaminszükségletet.

A tojás alakú, „szőrös” gyümölcsben megtalálható a magnézium és kálcium is, melyek a káliummal együtt kedvezően hatnak az izmokra, valamint a szívműködésre, csökkentik a vérnyomást és a koleszterin szintet. Magas káliumtartalma hozzájárul a test energiaképzéséhez és az izomzat összetételéhez. Azt kevesen tudják, hogy a kivinek a héja is ehető, tele van rostokkal, flavonoidokkal és folsavval, ám nem árt vele vigyázni, mert allergiát is okozhat.

kivi2.jpg ()

Kivi-diéta   

A nagy kérdés már csak az, hogyan alkalmazd a kivis tisztítókúrát? Egy nap alatt közel egy kiló kivit megehetsz, sok folyadék kíséretében, ami lehetőleg ásványvíz legyen. Ezt a gyümölcsnapot egy héten belül akár két-három alkalommal is megismételheted. Ha egy hétig is alkalmazni akarod a diétát, akkor fontos, hogy a gyümölcs mellé egyél teljes kiőrlésű kekszet, tojást vagy csirkemell sonkát is. Az ásványvizet pedig helyettesítheted az ízlésednek megfelelő gyógyteával, de lehetőleg cukor nélkül.

WellnessCafe-recept: Citromos-kivi turmix
Hozzávalók:
½ citrom
2 db kivi
2,5 dl tej
1 dl ásványvíz

Elkészítés: Turmixold össze a hozzávalókat, egy fél órára tedd a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, majd fogyaszd egészséggel!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X