Főoldal > DIÉTA > 5 tuti wellness tipp húsvétra

5 tuti wellness tipp húsvétra

diétafogyásgasztrohúsvétsonkaszénhidráttáplálkozás
0

Írta: and

Ajándékozz kreatívan! A legegyszerűbb és leghagyományosabb ilyenkor csokinyuszit és csokitojást v&

Ajándékozz kreatívan!

A legegyszerűbb és leghagyományosabb ilyenkor csokinyuszit és csokitojást vásárolni családtagjainknak és ismerőseinknek, de idén légy kreatívabb, és ajándékozz kevésbé hizlaló, ám annál hasznosabb dolgokat. Ha vendégségbe mész, vihetsz jácintot, a gyerekeket meglepheted kifestővel vagy egyéb kreatív foglalkoztatóval, a barátnődet pedig egy szépséges tavaszi bizsuval, de süthetsz reformédességet is.

Csokiból keresd a minőségit!

Ha mégis úgy érzed, elmaradhatatlan az ünnep csokoládé nélkül, válassz a 70%-os vagy afeletti kakaótartalmú étcsokoládét. A friss kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy napi 6,3 grammnyi étcsokoládé biztonsággal fogyasztható, még a fogyókúrázók számára is. Ilyenkor ne sajnáld a pénzt, áldozz a minőségre, hiszen csak egyszer van húsvét az évben! 

sonka2.jpg ()Egyél színesebben!

A húsvéti asztalra ne csak sonkát és tojást tegyél, dobd fel az ünnepet színes ételekkel. Végre itt vannak az év első hazai termesztésű zöldségei, használd ki az alkalmat, hogy telepakolhatod a szervezeted vitaminnal. A retek, az újhagyma, a fejes saláta és a spenót friss, tavaszi hangulatot varázsol az ünnepi asztalra. Készíts nagy adag salátatálat, és szedjetek ebből dupla adagot, ne a sonkából!

Keresd a zsírszegény sonkákat!

A hagyományos sertéshúsból készült főtt sonka lehet, hogy tradicionálisabb és olcsóbb, de túl sok telített zsírt tartalmaz, így nem éppen szív- és fogyókúrabarát választás. Egészséges és finom alternatívája a füstölt, főtt csirkemell sonka, amely igazi fehérjebomba, viszont jóval kevesebb zsírt és kalóriát tartalmaz. Ha nincs időd főzni, és a kisebb szupermarketben nem tálalod ezt az egészséges ünnepi ételt, akkor keresd a pulykacomb sonkát, ami kicsit zsírosabb, de így is sokkal egészségesebb, mint a sertés.  

Limitáld a szénhidrátot!

A húsvéti menü része a kalács és a különböző sütemények, amelyek nem mondhatók éppen alakbarátnak, hiszen finomított lisztből készülnek, és rengeteg cukrot tartalmaznak. Hidd el, a húsvéti sonka remekül megállja a helyét tojással és a korábban említett zöldségekkel. Ha mégis hiányérzeted támad, süss teljes kiőrlésű lisztből reformkalácsot, amely rostban és vitaminokban jóval értékesebb, mint fehér társa. A kalóriadús sütemények helyett pedig készíts joghurtos-epres pohárkrémet, amely nemcsak sokkal mutatósabb, de egészségesebb és szezonálisabb is, ráadásul a sütésre szánt időt magadra fordíthatod.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X