Főoldal > DIÉTA > Diétás koktélok ünnepi köntösben

Diétás koktélok ünnepi köntösben

egészségitalkarácsonykoktélünnep
0

Írta:

Év végén bizony elszaporodnak a parti meghívások: munkahelyi bulik, a karácsonyi baráti, családi összejövetelek és persze ott a szilveszter buli is.

Az éppen diétázóknak ez az időszak igazi rémálom lehet, a hagyományos, kalóriadús fogásokat még viszonylag könnyű helyettesíteni egészségesebb ételekkel, de a felkínált finom italoknak már nehéz nemet mondani. A csábító koktélok viszont igazi kalóriacsapdák, de szerencsére pár trükkel ezekből is ihatsz egy-két pohárral. Sőt ezek a variációk még az ünnepi asztalon is szuperül mutatnak!

Cosmopolitan Light

–    5 cl szaké
–    6 cl áfonyalé
–    3 cl limelé frissen facsarva
–    3 cl narancslé

Az eredeti receptben szereplő vodkát és triple sec-et cseréld le szakéra, ami sokkal tisztább és egészségesebb alkohol. A japánok nemzeti italát kis mennyiségben gyógyszernek tartják az ázsiai országban, mivel jót tesz az emésztésnek és anyagcserének. Keverd össze áfonya-, lime- és narancslével, és ugyanolyan finom lesz, mint az eredeti Cosmo, de csupán 70 kalóriát tartalmaz.

Wellness Cafe tipp: Az ünnepi hatás kedvéért díszítsd a pohár szélét piros áfonyával vagy eperrel és fagyöngy-ággal!

cosmop2.jpg ()

Cseles gin-tonik

–  5 cl gin
–  2 dl ásványvíz (ízlés szerint szénsavas vagy mentes)
–  2 cl frissen facsart limelé
–  citromkarikák

Ne tévesszen meg a gin-tonik kesernyés íze, bizony az eredeti változat majdnem ugyanannyi kalóriát tartalmaz, mint egy pohár kóla! Ezért a tonikot helyettesítsd ásványvízzel és egy kis citromlével, így az ízhatás ugyanaz marad, de csupán 75 kalóriát kortyolsz majd el.

Wellness Cafe tipp: Ezt az egyszerű koktélt is könnyen ünnepivé varázsolhatod, ha vékony csíkokban meghámozod a citromokat (és akár narancsot is), és a kis csavarokat rátekered a szívószálra és a pohár szélére.

Ananászos pezsgő

–    2 szelet ananász (nem konzerv!)
–    2 dl száraz pezsgő
–    1 evőkanál frissen facsart citromlé

Az ananász szuper zsírégető hatását az újévi koccintásoknál is bevetheted ezzel a finom koktéllal. Először turmixold össze az ananászt, majd a pépet kanalazd a pezsgőspohár aljára. Végül öntsd rá a pezsgőt és citromlevet, és egy koktélpálcikával óvatosan keverd össze őket.

Wellness cafe tipp: A pezsgős pohár szélét díszítsd csillagánizzsal, a szárát pedig a gin-toniknál is használt citromhéj-csavarokkal.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X