Főoldal > DIÉTA > 3 igazán szuper, alacsony sótartalmú recept

3 igazán szuper, alacsony sótartalmú recept

gasztrorecepttojás
0

Írta: and

Fantasztikus nyeremények egy kattintásra! Például  ezekkel a receptekkel! Gofriszendvics banánnal és

Fantasztikus nyeremények egy kattintásra!

Például  ezekkel a receptekkel!

Gofriszendvics banánnal és eperrel

Egy igazán energiadús reggeli, ami ráadásul mennyeien finom is, és mindössze 5 perc alatt elkészül!

Hozzávalók:

1 teljes kiőrlésű gofriszelet megsütve, 1 teáskanál mogyorókrém, 2 evőkanál ricotta-sajt, 1 fél banán karikákra vágva, 3 szem eper kis darabokra vágva (más idénygyümölcs is ugyanúgy megfelel), 1 teáskanál méz.

Elkészítés:

A gofriszeletet kend meg a mogyorókrémmel és a ricottával, majd halmozd rá a banán- és eperszeletkéket, végül csorgasd rá a mézet. Mmm, isteni!

Tojásos szendvics másképpen

Egy remek reggeli lustáknak: akár 15 perc alatt szervírozhatod!

Hozzávalók:

1 evőkanál sózatlan vaj vagy margarin, 1 evőkanál liszt, fél csésze tej, fél teáskanál reszelt citromhéj, 1 evőkanál friss citromlé, egy csipet őrölt feketebors, 2 evőkanál olívaolaj, 4 vékony szelet csirkemellsonka, egy maréknyi bébispenót, 4 nagy tojás, két teljes kiőrlésű zsemle megpirítva, kettévágva.

Elkészítés:

Végy egy közepes lábast, és főzd meg benne a tojásokat (4 percig). Közben készítsd el a szószt: olvaszd meg a vajat egy kisebb edényben, óvatosan add hozzá a lisztet, főzd egy percig, majd jöhet bele a tej is. Főzd további 4 percen át, majd vedd le a tűzről, és add hozzá a citromlevet, a citromhéjat és a a borsot, majd fedd le, és tartsd melegen. Egy kisebb serpenyőben pirítsd át a sonkát az olívaolajon, hogy mindkét oldala enyhén barna legyen. Ha mindezzel készen vagy, tedd ki a zsömléket négyfelé, és elosztva halmozd rájuk a többi hozzávalót: kezdd a sonkával, majd jöjjön a megmosott bébispenót, 1 tojás és nagyjából két kanál szósz. Jó étvágyat!

tojasos2.jpg ()Humuszos szendvics

Ha te is a humuszrajongók népes táborát gazdagítod, akkor íme egy igazán neked való recept!

Hozzávalók:

háromnegyed csészényi humusz, 1 kis görög joghurt (0%-os), 1 evőkanál frissen facsart citromlé, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál méz, 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér megpirítva, 1 marék bébispenót, 1 paradicsom összevágva, 1 kis uborka szeletelve.

Elkészítés:

Főzd meg a humuszt (forrástól számítva nagyjából 5 perc, amíg kellően megduzzad), majd alaposan szűrd le, és add hozzá a joghurtot, a citromlevet, a mustárt, a mézet és a borsot. Főzd tovább, amíg krémes nem lesz. Majd várj, amíg egy kicsit kihűl, aztán kend meg vele a kenyereket, halmozd rájuk a spenótot, aztán megint egy kis humuszt, majd az uborka és a paradicsom következik, a legtetejére pedig ismét humusz kerül. Ínycsiklandó, nem?

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X