Főoldal > DIÉTA > A legjobb tippek, hogy ősszel is lendületben légy!

A legjobb tippek, hogy ősszel is lendületben légy!

egészségenergiahangulatősz
0

Írta:

Az ősz sok ember számára kritikus időszak: a meleg, nyári napokat lassan felváltják a sötétebb, hűv&

Az ősz sok ember számára kritikus időszak: a meleg, nyári napokat lassan felváltják a sötétebb, hűvös hónapok. Ekkor a legtöbben egész nap csak az ágyban maradnánk és téli álomra szenderülnénk. Ez a borús életkedv sajnos meglátszik hangulatunkon, munkamorálunkon. De nem kell, hogy téged is magával rántson ez az általános melankólia! Fogadd meg tippjeinket, és meglátod, hamarosan boldogan, újult erővel vetheted bele magad a mindennapokba!

Kirándulj!

Bizonyára tudod, hogy a mozgás mennyire nagy segítségedre lehet ebben az időszakban. Azonban ha friss levegőn is szeretnél lenni, akkor a napsütéses hétvégéken menj el valahova kirándulni. Ez igazán jól kikapcsol, megmozgat, ráadásul a természet közelsége energiával tölt fel. Nem muszáj hatalmas túrákra kényszeríteni magad – bár ha van kedved és időd hozzá, akkor miért is ne , elég, ha családoddal, vagy barátaiddal benevezel egy laza délutáni sétára, hogy lemozogjátok az ebédet. 

Használd ki ezt a pár hónapot, ugyanis az ősz a legjobb évszak a kirándulásokra. Az egyik legrosszabb, amit tehetsz, ha a munkával töltött hétköznapok után a négy fal közé roskadsz, és félálomban a tévét nézed. Meglehet, eleinte nehéz kimozdulni a szabadba, azonban ha mégis sikerül venned magad, akkor rájössz, hogy sokkal jobban feltöltődsz, mintha otthon üldögélnél és siránkoznál a forró nyári napok után.

energia2.jpg ()Figyelj az étrendedre!

Nyáron a legtöbben ösztönösen egészségesebben táplálkozunk, köszönhetően az elénk kerülő számtalan lédús, frissítő gyümölcsnek. Azonban ahogy hűvösebbre fordul az idő, sajnos mellőzzük ezeket, pedig ilyenkor lenne rájuk a legnagyobb szükségünk. Nemcsak azért, mert így felkészíthetjük magunkat a télre és megelőzhetjük a megfázást és az influenzát, hanem gyorsan fel is töltődhetünk energiával.

Válassz olyan táplálékokat, melyek nem emelik meg hirtelen a vércukorszintedet – mivel ekkor ugyanolyan gyorsan le is esik , hanem folyamatosan magasan tartják. Hogy miket érdemes fogyasztani? Elsősorban olajos magvakat, mivel rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak, többek között B-vitaminokat, melyek feltöltenek életerővel és a hangulatodra is remek hatással vannak. Ezen kívül a hüvelyesekről se feledkezz meg, főleg a babról ne, mivel fantasztikus hatással van az energiaszintre, ráadásul kiváló fehérjeforrásként elűzi a fáradtságot, javítja a koncentrálóképességet, valamint nagyszerű közérzetet biztosít.

Ősszel általában a reggelek a legnehezebbek, azonban ha rostban gazdag gabonapelyhellyel indítod a napot, akkor gyorsan erőre kapsz, mivel a szervezeted szinte azonnal elkezdi a feldolgozását. Laktató, fogyókúrás, és kedélyjavító, főleg, ha mellé nem kávét, hanem zöld teát fogyasztasz!

Hordj színeket!

Sokan esnek abba a hibába, hogy ősszel egy csapásra elmúlik a színek iránti rajongásuk, és sötét árnyalatokat öltenek magukra. Bizonyára tudod, hogy amit viselsz, nagy hatással van a hangulatodra, tehát miért is hordanál csupa barna és fekete holmit, ha fáradtabb vagy? Ezzel csak fokozod ezt az érzést, így ha reggelente, visszahúz az ágy, keress vidám, élénk színű darabokat – főleg narancssárgát és pirosat –, és meglátod, pillanatok alatt kicsattansz majd az energiától!

Használd az illatok erejét!

Nemcsak kellemes illat lengi majd be a lakást, de fel is töltődsz, ha olykor illóolajokat párologtatsz. Azonban nem mindegy, hogy mit, ugyanis van, amelyik álmosít és van, amelyik felpörget. Ősszel leginkább az utóbbira van szükségünk, így szerezz be egy esztétikus párologtatót, töltsd meg vízzel, és csepegtess bele bergamot-, citrom-, narancs-, vagy eukaliptusz olajat. Amennyiben aromaterápiás fürdőt készítesz, akkor is használhatod őket, de ekkor tejben, vagy mézben oldd fel, és úgy add hozzá a vízhez. Vigyázz, előtte érdemes bőrpróbát végezned, mivel némelyik enyhén allergizálhat!

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X