Főoldal > DIÉTA > 5 vacsitipp, hogy ne csússzon meg este sem a diétád!

5 vacsitipp, hogy ne csússzon meg este sem a diétád!

diétafogyásgasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Sokak számára a fogyás sikere a vacsorán áll vagy bukik. Napközben még könnyebb tartani magunkat a

Sokak számára a fogyás sikere a vacsorán áll vagy bukik. Napközben még könnyebb tartani magunkat a tervhez, de a korai, könnyű vacsorát már nehezebb kivitelezni, főleg az éjjeli baglyoknak. Pedig a késő esti evés alvásproblémákat okozhat és ilyenkor általában több kalóriát fogyasztunk, mintha korábban ettünk volna. Ha a következő 5 tippet betartod, garantáltan nem fogod este 9-kor nyitogatni a hűtő ajtaját!

Tervezz előre!

Találd ki, hogy mit fogsz enni aznap, és eltökélten tartsd is magad hozzá. Ne csak a reggelit és a munkahelyedre vitt ebédet tervezd meg, hanem a vacsorát is. Ellenkező esetben könnyebben választod a hűtőből a cukros, magas szénhidráttartalmú ételeket, pedig ezeket éjjel sokkal nehezebb elégetni. Szénhidrátból ezért már reggel tankolj be, így a nap folyamán kevésbé fogod kívánni.

Tartsd távol magad a kísértéstől!

Esztelen éjjeli nassolás a kanapén vagy a konyhában? Ilyenkor úgy érzed magad, mint egy kisgyerek, aki rossz fát tesz a tűzre? Nos, ha lehetőséget sem adsz magadnak ekkora bűnözésre, könnyebb dolgod lesz. Ne tarts otthon egészségtelen ételeket, desszerteket, így nem kell estéről estére tesztelned az akaraterődet!

ejszakai2.jpg ()Töltődj fel tápanyagokkal!

A könnyű vacsora nem azt jelenti, hogy megeszel két salátalevelet és azonnal újra éhes leszel, ahogy felállsz az asztaltól. Válasz sovány fehérjében dús, magas rosttartalmú ételeket, amelyektől feltöltődsz, és reggelig meg sem éhezel. Ilyen például a roston sült hal, de egy finom cézársalátával sem lőhetsz mellé. Próbálj meg 400 kalórián belül maradni, és nem lesz gond!

Jelezd magadnak az evés végét!

8 óra után csukd be a konyha ajtaját, így nem fogsz folyamatosan vissza-visszavándorolni, hogy keress valami ennivalót. Zárd le az esti étkezést egy csésze gyógytea vagy forró citromos víz elkortyolgatásával a kanapén, így a nassolás érzetét kelted magadban. A borsmenta tea nagyszerű nyugtató a gyomornak és a sóvárgást is elűzi.

Törekedj az egyszerűségre!

Ha hektikusak a hétköznap estéid, vadássz a neten 30 perc alatt elkészíthető ételeket, és maradj ezeknél. Ennyi biztosan belefér a te menetrendedbe is, így gyerekjáték lesz tartani magad a diétához.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X